Search
Close this search box.

Het laatste nieuws op Woensdag 10 Juli 2001

06.00 uur

De NOS treft voorbereidingen om heel Teletekst via SMS aan te bieden. De SMS-actie die nu rond de Tour de France loopt, is een proef. De NOS hoopt voor het einde van 2001 teletekst mobiel te kunnen aanbieden.
Lees hier verder

KPN Telecom begint morgen met het aanbod van een digitale telefoonrekening, online inzage voor klanten.
Lees hier verder

Video on demand (VOD) , een elektronische programmagids, interactieve tv en een personal videorecorder (PVR). Nederlanders interesseert het allemaal (nog) niet zoveel. Dat blijkt uit het dinsdag verschenen jaarboek 2000 van de dienst Kijk- en Luisteronderzoek (KLO) van de NOS. In opdracht van de STER vroeg de dienst vijfhonderd Nederlanders naar hun mening over nieuwe tv-snufjes. Uit het onderzoek blijkt dat de ondervraagden wel positief staan tegenover bepaalde nieuwe tv-diensten, maar niet dat ze die snel willen hebben. “Blijkbaar is het huidige tv-aanbod tevredenstellend”, concludeert STER-onderzoeksleider B. de Vos daarom.
Lees hier verder

Het gebruik van traditionele media verandert nu steeds meer Europeanen online gaan. In plaats van achter de beeldbuis zitten consumenten nu vaker achter het beeldscherm. Dit blijkt uit onderzoek van Forrester. Consumenten die veel tv kijken zeggen sinds ze een internetaansluiting hebben tien tot vijftien procent minder tv te kijken.
Lees hier verder

KPN niet blij met aanbieding GSM en vibrator. KPN wil dat de online winkel Tring.nl stopt met het aanbieden van een mobiele telefoon in combinatie met een vibrator.
Lees hier verder

Iédereen heeft VNU de afgelopen maanden over de vloer gehad. Voor de verkoop van Donald Duck, Libelle en Top Santé dienden zich Nederlanders aan, Fransen, Duitsers, Amerikanen en zelfs Russen. Maar het ziet er nu naar uit dat VNU Tijdschriften in Finse handen terecht komt.
Lees hier verder

Amsterdamse kijkers krijgen nog minimaal een jaar standaard 32 televisiezenders via de kabel. Het wachten is op de grootschalige invoering van de decoder – ook voor e-mail en ander diensten – waardoor er een uitgekleed basispakket komt van vijftien zenders. Wie meer wil, moet UPC extra betalen. Welke zenders zijn die vijftien ?
Lees hier verder

Het Nederlands Audiovisueel Archief (NAA) werkt met Britse, Duitse en Oostenrijkse omroepen aan een digitaal Europees archief voor televisie- en videomateriaal. De Europese Unie steekt 2,2 miljoen gulden in het samenwerkingsproject met BBC, SWR en ORF.
Lees hier verder

Gerelateerde berichten