Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Kort nieuws op Woensdag 11 Juli 2001

06.00 uur

Vandaag (11-7) en Donderdag (12-7) herhaalt Radio M het interview met Bull Verweij van vorig jaar (oud Veronica directeur). Het zijn 2 delen en ze werden vorig jaar opgenomen in zijn huis in de provincie Utrecht. Het programma wordt uitgezonden op Radio Mvan 19-20 en van 22-23 uur op FM 100.1. Radio M is ook live te beluisteren

Het commerciële radiostation ”Radio 192” wat 4 juli van start is gegaan via AM 1332 is sinds gisteravond ook goed te ontvangen via het digitale internet. Via een Real Audio Stream is het “oude OkayFm” nu ook 24 uur per dag via deze website te ontvangen naast de vele andere radiostations van Nederland. Kijk op de index (home) van deze site en klik op Radio 192

De vakantie is voor Ben Woldring, de jonge interntondernemer uit Groningen, aanleiding voor een nieuwe internetsite. Op Vakantiebellen.com zet hij alle tarieven van het mobiel bellen naar en vanuit het buitenland op een rijtje. Op de site kun je na het invoeren van je abonnement precies zien wat voor jouw de kosten zijn. Zo blijkt dat je als jij gebeld wordt in het buitenland, jij de telefoonkosten betaald vanaf de Nederlandse grens. Verder vind je op de site vind je handige tips om de kosten van het mobiel bellen in het buitenland in te perken.

Wilt u helemaal op hoogte zijn, surf naar de Zerobase afdeling op de Radiowereld

De tijdschriften van uitgever VNU komen zonder vertraging uit. In het gebouw van VNU Tijdschriften in Hoofddorp woedde maandag brand. Alleen Nieuwe Revu kon enkele pagina’s niet meer naar de drukker krijgen. Het weekblad komt met foto’s en verhalen van de brand.

Vind je het jammer dat er voor jouw telefoon geen leuke verwisselbare frontjes verkrijgbaar zijn? Dan is hier de oplossing. Op de site Phonesticker.com kun je voor alle oudere mobiele telefoons en voor telefoons waarbij geen verwisselbare frontjes verkrijgbaar zijn, een sticker bestellen. Op de site vind je enkele voorbeelden van getransformeerde telefoons en kun je jouw persoonlijke sticker uitzoeken en bestellen. Je krijgt de sticker dan binnen vijf dagen thuisgestuurd. Een leuke variatie is ook de mogelijkheid om je eigen foto als frontje op je mobiele telefoon te plakken.

We zitten weer midden in de komkommertijd, daarom vragen we u, heeft u of uw omroep iets te melden, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom. Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of anoniem via deze site. Alles is welkom.

Sinds korte tijd worden de herhalingen van de bekende serie Westenwind op een later tijdstip uitgezonden, Maar nu zegt RTL dat dit ook tegenvalt, de kijkcijfers zijn te laag om door te gaan. In de plaats voor Westenwind zullen andere Nederlandse programma’s komen. De trouwe kijkers moeten nu wachten tot het nieuwe seizoen. Wanneer dat seizoen precies begint, is nog niet duidelijk.

Vanaf zaterdag 21 juli, tussen 17.35 en 18.00 uur, brengt SBS 6 de nieuwe Amerikaanse comedy ‘Payne’, welke is gebaseerd op de Britse hitserie ‘Fawlty Towers’. De comedyserie vertelt het verhaal van het echtpaar Payne dat de Victoriaanse herberg ‘Whispering Pines’ aan de Californische kust exploiteert. De ooit begonnen disjockey Larroquette heeft inmiddels een aantal Emmy Awards in de wacht gesleept voor ‘The Pratice’ en ‘Night Court’. Na ‘Night Court’ is hij te zien geweest in de naar hem vernoemde comedy ‘The John Larroquette Show’. Larroquette heeft onder meer in films geschitterd als ‘Richi Rich’, ‘Stripes’ en ‘Star Trek III: The Search For Spock’.

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de honderden vacatures van de RadioWereld.

De NOS heeft de uitzendrechten verworven van de Johan Cruijff Schaal, die op 12 augustus aanstaande wordt gespeeld in de Arena in Amsterdam. Landskampioen PSV en bekerwinnaar FC Twente strijden dit jaar om de titel. Met de Johan Cruijff Schaal wordt het nieuwe voetbalseizoen officieel geopend. De NOS zendt de wedstrijd rechtstreeks en integraal uit vanaf 14.25 uur op Nederland 2.

Op zaterdag 20 oktober doet de VARA, in een rechtstreekse televisie- uitzending, verslag van de uitreiking van de AKO-Literatuurprijs 2001. Hiermee krijgt de prijsuitreiking – na een onderbreking van vier jaar – haar oorspronkelijke vorm terug. Het evenement, dat wordt gepresenteerd door Sonia Barend, vindt plaats in De Rode Hoed in Amsterdam en is te zien op Nederland 3.

Een passagier zal in Tsjechië worden vervolgd omdat zij tijdens een binnenlandse vlucht van de Tsjechische luchtvaartmaatschappij haar mobiele telefoon gebruikte. Volgens de politie heeft zij daarmee het leven van de inzittenden in gevaar heeft gebracht. Zij kan maximaal een jaar cel krijgen.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.