Search
Close this search box.

Komkommer-nieuws op Maandag 30 Juli 2001 (update)

05.00 uur

Afgelopen zondag was het enkele uren erg stil op Q The Beat dat via Am 1224 kHz uitzend. De zender zelf was niet overigens niet uit de lucht.

Q the Beat had een storing op de telefoonverbinding vanuit de studio naar de Communicator; helaas duren dit soort probleempjes op zondag wat langer, maar gelukkig werkte alles zondagmiddag weer!

De internetredactie van de publieke omroepen wil de kijker in de toekomst via SMS-berichten programma-informatie gaan bieden. De berichtjes moeten de kijker bijvoorbeeld waarschuwen wanneer zijn favoriete programma begint. De publieke omroepen hebben hun internetportal onlangs opnieuw vormgegeven. De site heeft nu een rubriek Nieuws en een gestroomlijnde gidsfunctie waarmee het gewenste avondje voor de buis kan worden samengesteld. De internetredactie van omroep.nl is in verband met de nieuwe activiteiten uitgebreid.

Veilingsite Spott.nl, een joint venture van VNU, PCM en HMG verdwijnt van internet. Dit heeft VNU vanochtend bekendgemaakt. Volgens de drie partijen biedt de site onvoldoende mogelijkheden voor een rendabele exploitatie op langere termijn. Daarnaast is het strategisch belang van de activiteiten van Spott.nl voor de aandeelhouders sterk afgenomen, aldus VNU. Spott.nl werd in april 2000 gelanceerd in combinatie met een televisieprogramma bij RTL 4. Dit eerste initiatief werd gestaakt bij gebrek aan belangstelling van de televisiekijkers. In april dit jaar volgde een tweede lancering, na een financiële injectie van de aandeelhouders.

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de honderden vacatures van de RadioWereld.

De komiek Jerry Seinfeld heeft het verkooprecord van theaterproducties verbroken. Zijn show, die in september van dit jaar van start gaat, was in 25 minuten volledig uitverkocht. Het is voor het eerst in twaalf jaar dat Seinfeld weer een show geeft in de Canadese stad Montreal.

We zitten weer midden in de komkommertijd, daarom vragen we u, heeft u of uw omroep iets te melden, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom. Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of anoniem via deze site. Alles is welkom.

De OHM, de Organisatie voor Hindoe Media, heeft de site in een nieuw jasje gestoken. De site heeft een aantal nieuwe onderdelen die momenteel nog ingevuld worden. Wat wel al kan is in het forum reageren op radio- en tv-uitzendingen.

Wilt u helemaal op hoogte zijn, surf naar de Zerobase afdeling op de Radiowereld

De Evangelische Omroep zoekt modellen voor de EO-jongerendag. Wie volgend jaar op de poster van de Jongerendag van 2002 wil staan, kan zijn of haar foto digitaal opsturen.

Het laatste nieuws op Maandag 30 Juli 2001

VNU, PCM en HMG maken einde aan Spott.nl. De koop- en verkoopsite Spott.nl wordt opgeheven. Ook de tweede poging de site rendabel te maken is mislukt.
Lees WebWereld verder

Het is één van de meest besproken onderwerpen die aan internet zijn gerelateerd: het muziekformaat mp3, dat het gebruik van muziek op computer en internet vergemakkelijkt vanwege de kleine bestandsgrootte. Sinds deze maand is er een nieuwe versie met betere geluidskwaliteit.
Lees Trouw verder

Deze week presenteerden de commerciële omroepen hun nieuwe winterprogrammering. Verhitte concurrentiestrijd resulteert in overlapping.
Lees NRC verder

British Telecom (BT) heeft in het eerste kwartaal van zijn boekjaar verlies geleden en verwacht dit jaar eerder 6000 banen te schrappen dan de 5000 waar het concern tot nu toe vanuit ging. Dit heeft het concern donderdag bekendgemaakt. Het verlies komt voor een belangrijk deel voor rekening van activiteiten in de mobiele telefonie.
Lees verder in de Telegraaf

Acteur Gerard Heystee is dinsdag op 80-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Laren. Zijn familie heeft dat laten weten. Heystee werd vooral bekend van zijn rollen in ‘Swiebertje’ en ‘Ja zuster, nee zuster’.
Lees verder in de Telegraaf

De populaire serie van de jaren tachtig, Knight Rider van David Hasselhoff, keert terug op de buis. Voor de nieuwe afleveringen wordt gebruik gemaakt van de nieuwste computersnufjes. Super Knight Rider 3000 gaat de nieuwe serie heten en wordt naar verwachting internationaal uitgezonden. De eerste opzetjes liggen al klaar. Michael Knight, gespeeld door Hasselhoff zelf, keert terug uit het verleden, om opnieuw in de twaaldelige serie te kunnen verschijnen.
Lees verder in de Telegraaf

Terwijl KPN geld inzamelt, kan het telecombedrijf door samenwerking flink besparen op de aanleg van UMTS-netten. Dat is voor KPN echter geen reden om zich rijk te rekenen; volgend jaar gaapt er nog steeds een gat in de begroting.
Lees verder in de Volkskrant

De kans dat Radio 916 binnenkort weer te beluisteren is, groeit. Volgens het Commissariaat voor de Media is de beslagname van de zender door de Divisie Telecom van het ministerie van verkeer en waterstaat te drastisch. Sinds die ingreep van vorige week is Radio 916 zowel in Rijnwoude, waarvoor het geen zendvergunning heeft, als in Zevenhuizen-Moerkapelle niet meer te beluisteren.
Lees hier verder

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Nog een dag, en dan is het gebeurt … ?

Gerelateerde berichten