Search
Close this search box.

Kort nieuws op Donderdag 5 Juli 2001

06.00 uur

Het is nog steeds onduidelijk hoe en wanneer de etherfrequenties voor commerciële radiostations zullen worden herverdeeld.Het debat tussen de Tweede Kamer en de staatssecretarissen Van der Ploeg en De Vries heeft geen oplossing gebracht.Morgen wordt verder gesproken. De staatsecretarissen willen zes van de 10 frequenties vrij veilen.Hier is een Kamermeerderheid van PvdA,D66 en CDA op tegen.VVD en CDA willen geen uitstel van een besluit,terwijl PvdA,D66 en SGP nog andere opties willen bestuderen. De bewindslieden hebben niet perse de steun van de Kamer nodig.De verdeling van frequenties is een kabinetstaak.

Wilt u helemaal op hoogte zijn, surf naar de Zerobase afdeling op de Radiowereld

Op Radio 2 staat BNN for Live vrijdag van 20.00 – 23.00 uur in het teken van een covercompetitie. Tijdens deze competitie bij BNN komen de 26 bands en artiesten die gedurende het afgelopen jaar optraden, nog eens voorbij.

De Wereldomroep en het tv-programma Kasse! (VARA) testen verschillende vakantie-attributen uit. De Wereldomroep vergelijkt wereldontvangers. KASSA! onderzoekt wegwerpbarbecues, campingstoeltjes en tenten. De uitzendingen met deze tests zijn online te bekijken.

Hoewel de rechtzaak tussen beide partijen al weer enige tijd geleden plaatsvond, lijken PCM en Kranten.com nog steeds met elkaar in gevecht. De huidige ‘strijd’ is echter nogal ludiek. PCM promoot haar nieuwe site EN.NL met een bannercampagne waarin te lezen is dat de uitgever ervan afziet om Kranten.com over te nemen. De banner wijst door naar de nieuwe site. Kranten.com heeft als reactie daarop ook een bannercampagne gestart, die sprekend op die van EN.NL lijkt. Hierin staat echter precies het omgekeerde: Kranten.com ziet af van een overname van PCM.

UPC heeft via het eigen info-kanaal in Zuid Holland een eigen teletext dienst geïntroduceerd die hiermee regio-text vervangt. Achter het info kanaal (in de regio op kanaal 12) zijn nu onder andere zenderindelingen te vinden. Tevens is Smar tv, het op jongeren gerichte programma uit Rotterdam niet meer in de regio via hetzelfde kanaal te zien. Dit is wederzijds besloten n.a.v. onophoudelijke technische problemen met het info en mozaiek kanaal van UPC. Smar tv zet haar uitzendingen in Rotterdam wel voort via Rotterdam tv op kanaal 59-

We zitten weer midden in de komkommertijd, daarom vragen we u, heeft u of uw omroep iets te melden, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom. Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of anoniem via deze site. Alles is welkom.

KPN Multimedia Services lanceert in samenwerking met SwitchPoint de betaaltelevisie-op-internet dienst PayTV. Middels deze nieuwe service kunnen aanbieders streaming video verspreiden onder consumenten. De betaling loopt via de telefoonrekening. KPN heeft de dienst platform-onafhankelijk opgezet; iedere internetter kan er gebruik van maken, ongeacht de aard van de internetverbinding (analoog, ISDN, ADSL, kabel, satelliet of LAN). Ook de betaling kan naar wens (van zowel aanbieder als ontvanger) worden ingericht. De video stream kan, via de telefoonrekening, per minuut worden afgerekend maar ook per megabit. De eerste toepassing van PayTV is aanstaande zaterdag om 19.30 uur te zien op www.viplanet.nl

KRO-jeugd coproduceert een nieuwe speelfilm rond Suske en Wiske. Deze film, ´Suske en Wiske en de duistere diamant´, wordt deze zomer opgenomen in Nederland en België en zal in 2002 in de bioscopen uitgebracht worden. ´Een nieuwe generatie kinderen in Nederland en Vlaanderen zal samen met hun ouders kunnen genieten van de humoristische en fantasierijke avonturen van Suske, Wiske, Lambiek, tante Sidonin en Jerommeke. En dat is één van de doelstellingen van het KRO-jeugdbeleid: generaties verbinden´, aldus hoofd KRO jeugd Jan-Willem Bult.

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de honderden vacatures van de RadioWereld.

Het Nederlands Balletorkest en het Noord Nederlands Orkest krijgen meer geld van het Rijk. Verder trekt staatssecretaris Van der Ploeg meer geld uit voor operette. Hij doet dat naar aanleiding van het overleg vorige maand met de Kamercommissie voor OCW. Daar werd toen gesproken over de de aanbevelingen van de muziekcommissie-Hierck voor reorganisatie van het muziekbestel.

Creative (Nasdaq: CREAF), marktleider in digitale entertainmentproducten voor de pc en het Internet, is een Europees samenwerkingsverband aangegaan met een aantal muzieklegendes. Een beperkt aantal speciaal door de bands ontworpen D.A.P jukeboxen zullen voor een goed doel geveild worden. In Nederland zal Creative Labs samenwerken met de Dire Straits en Genesis. De opbrengst van de te veilen jukeboxen wordt geschonken aan CliniClowns en WarChild. De Creative Jukebox is een revolutionaire digitale audiospeler met een geheugen voor 150 CD’s, ideaal voor mensen die altijd hun muziekcollectie bij zich willen hebben. Het apparaat (400 gram) heeft de afmetingen van een draagbare CD speler en kan dankzij een ingebouwde harde schijf hoge kwaliteit muziek opslaan in MP3 en in andere digitale formaten.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Tot morgen

Gerelateerde berichten