Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Het laatste nieuws op Donderdag 5 Juli 2001

06.00 uur

De ondernemingsraad van omroepvereniging Veronica heeft het vertrouwen opgezegd in voorzitter J. van der Reijden. De ondernemingsraad verwijt Van der Reijden het mislukken van de voorgenomen samenwerking met SBS, waardoor Veronica nu geen eigen televisiezender meer heeft. De Veronica-voorzitter acht zich niet persoonlijk verantwoordelijk voor het debacle. Juist zijn medebestuursleden zouden door het stellen van te hoge financiële eisen een opgaan van Veronica in de SBS-zender V8 hebben verijdeld. Het Veronica-bestuur houdt vooralsnog vast aan het voorgenomen afscheid van Van der Reijden per 1 september.
Lees verder in NRC

De Raad van Bestuur van de NOS houdt vast aan de weigering programmagegevens aan derden te leveren ondanks het voornemen van staatssecretaris Rick van der Ploeg (Media) om die levering bij wet af te dwingen.
Lees verder in de Talegraaf

Na sportzender Eurosport verdwijnen ook Extreme Sports en Cartoon Network van de Amsterdamse kabel, omdat zij via betaal-tv willen worden doorgegeven. De Algemene Programmaraad wil muziekzender TMF in het basispakket van de vijftien populairste zenders hebben. Concurrenten MTV en The Box verdwijnen in het aanvullende pakket.Dat staat in het Kabelplan 2001-2002, dat de Algemene Programmaraad (APR) vanmorgen aan kabelbedrijf UPC presenteerde.
Lees verder in het Parool

Dat de macht in het voetbal voor een groot deel bij tv-bazen ligt, bleek gisteren bij de presentatie van het competitieprogramma. De wedstrijden in het betaald voetbal hebben vooral plaats op momenten dat het de tv schikt. In de eerste divisie is de invloed van televisie het sterkst. Deze klasse besloot vrijwel volledig over te stappen naar de vrijdag als speelavond, omdat SBS6 in dat geval wél bereid bleef een programma van driekwartier uit te zenden. SBS zag vorig seizoen de kijkcijfers op zaterdag dalen, mede door de concurrentie met de eredivisie, en dreigde helemaal te stoppen. Het bedrag dat SBS betaalt, 40.000 gulden per club per seizoen, is een schijntje
Lees verder in de Volkskrant

Waar zijn ze toch gebleven, de zeehelden van weleer, de dj’s van Veronica? Bij Radio 192! Lekker gezellige muziek, en: ‘Herinnert u zich deze nog, nog, nog?!’ Speciaal bestemd voor de Yommies, de young of minds, met heimwee naar vervlogen tijden. Plof! Daar is Tinus. Een overrompelende entree, midden in het gesprek. Tas op tafel. ,,Moet ik op de foto?” Ze duikt een lipstick op, trekt de lippen strak en plaatst twee dikke strepen. Tineke de Nooy is klaar voor de fotograaf.
Lees Trouw verder

De internetafdeling van de BBC overweegt om internetters die veel gebruik maken van de diensten van de omroep extra te laten betalen. De huidige jaarlijkse bijdrage is volgens Ashley Highfield, directeur nieuwe media bij de BBC, niet voldoende om internetters toegang te geven tot al het materiaal van de omroep. Pay per view moet uitkomst bieden. Volgens Highfield gaat het online toegankelijk maken van BBC programma’s “enkele miljarden ponden” kosten. Tegenover the Financial Times vertelde hij dat de huidige jaarlijkse vergoeding waarmee internetters toegang krijgen tot een deel van dit materiaal niet voldoende is om deze kosten te kunnen dekken. Volgens the Guardian, die evenals de Financial Times spreekt van een “radicaal plan’ van Highfield, krijgt de BBC op jaarbasis 2,4 miljard pond binnen aan vergoeding.
Lees hier verder

De overkoepelende organisatie van muziekauteurs BUMA verbiedt de 125 in Nederland actieve kabelexploitanten nog langer het Arabische programma MBC door te geven. De reden is dat MBC, dat vanuit Londen uitzendt, de Nederlandse muziekrechten niet langer heeft geregeld. BUMA heeft dit woensdag in een brief aan de kabelexploitanten laten weten. De beweegredenen van MBC om niet langer de distributierechten van Nederland met de BUMA te regelen, zijn onbekend. MBC reageert al enige tijd niet op verzoeken om een toelichting van de BUMA en de Nederlandse kabeltelevisie organisaties.
Lees hier verder

Radio 1 gaat voorlopig niet illegaal uitzenden, zo maakte een woordvoerder van de NOS dinsdag bekend. Een tijdelijke illegale zender zou woensdag onder de naam ‘Radio Monique’ de lucht ingaan uit protest tegen het plan van staatssecretaris Monique de Vries voor de herindeling van radiofrequenties. De medewerkers vrezen dat Radio 1 na 1 september in verschillende delen van het land niet meer is te ontvangen.
Lees verder en