Search
Close this search box.

Kort nieuws op Vrijdag 13 Juli 2001

05.00 uur

De gratis Duitse krant 20 Minuten Köln is onverwacht gestopt. Daarmee komt een einde aan een anderhalf jaar durende strijd tussen de dagbladen in Duitsland. Meteen werden plannen voor gratis dagbladen in vijf andere steden overboord gegooid.

Harmen Siezen verruilt het journaal tijdelijk voor de Nationale Nieuwsquiz, die hij al jaarlijks presenteerde. De NCRV maakt er nu een serie van. De NOS wilde niet dat Siezen beide ‘doet’. Na de Nieuwsquiz (okt. – dec.) keert hij terug bij de NOS.

De Amerikaanse rechter Marilyn Patel heeft Napster eergisteren verboden opnieuw online te gaan indien het ook maar één auteursrechtelijk bestand doorlaat. Napster heeft aangekondgd tegen de uitspraak in beroep te gaan. Tijdens een gesloten bijeenkomst gaf Napster aan in staat te zijn meer dan 99 procent van de auteursrechtelijk beschermde liedjes te kunnen blokkeren. De rechter nam met dit percentage geen genoegen: Honderd procent blokkeren of offline blijven, luidt het oordeel van de rechter.

Wilt u helemaal op hoogte zijn, surf naar de Zerobase afdeling op de Radiowereld

Het is voorlopig onmogelijk het personeel van de lokale telelevisiezender AT 5 conform de landelijke omroep-cao te betalen. Dat zou een onaanvaardbare kostenstijging van minstens twee miljoen gulden impliceren. Het voortbestaan van de zender is dan niet meer te garanderen. Dit heeft de directie van AT 5 de ondernemingsraad laten weten in een adviesaanvraag over de overname door de gemeente. Die heeft onlangs het aandelenpakket AT 5 overgenomen van PCM Uitgevers.

Toe aan een nieuw mobiel abonnement, maar geen zin meer in hoge maandelijkse kosten? Bent u al in bezit van een goed werkend GSM toestel (zonder simlock)?. Dan hebben wij voor u de allergoedkoopste GSM abonnementen van Nederland! Surf eens naar www.ikwilgratisbellen.nl

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de honderden vacatures van de RadioWereld.

Herman Brood, die woensdag zelfmoord pleegde, wordt maandag in Amsterdam gecremeerd. Voorafgaand aan de crematie zal om drie uur ’s middags een plechtigheid worden gehouden in Paradiso. Het is nog niet duidelijk of er voor de vele fans een aparte gelegenheid komt om afscheid te nemen van de rock ‘n’ rol- legende en beeldend kunstenaar. Bij de ingang van het Hilton-hotel, waar de 54-jarige Brood zijn leven beeindigde door van het dak te springen, zijn drie condoleanceregisters opengesteld. Voor het hotel ligt inmiddels een bloemenzee. Er staan ook veel lege champagneflessen en bierblikjes. Meer info vind u op www.brood.nl.

Het laatste nieuws op Vrijdag 13 Juli 2001

BaByXL trompettert overwinning op KPN ADSL wordt volgens BaByXL een stuk goedkoper nu de Opta heeft bepaald dat KPN ‘kostengeoriënteerde tarieven’ moet gaan hanteren.
Lees verder bij webwereld

Herman Brood neemt in stijl afscheid. ‘Ik ook van jou’, meldt het kaartje aan een bescheiden boeket aan de voet van het Hilton. Afzender: Lola. De tienerdochter van Herman Brood loopt aan het begin van de avond snikkend van het parkeerterrein van het Hilton vandaan, waar fans zich verzamelen.
Lees Trouw verder

De manier die Herman Brood (54) koos om uit het leven te stappen, kwam voor intimi niet als een verrassing. “Ik wist wel dat hij niet zomaar tussen de lakens wilde sterven, maar als een echte legende”, aldus zijn manager Koos van Dijk. “Dat had hij van collega’s gezien en ook in biografieën van andere rockers gelezen. Hij zei wel eens: Als er wat gebeurt, stap ik uit het raam.”
Lees AD verder

De prijzen voor zeefdrukken van Herman Brood op de internetveiling Ricardo.nl zijn omhoog geschoten sinds de artiest woensdag zelfmoord pleegde. Ook het aantal ‘kijkers’ nam spectaculair toe. Op de website staan vele tientallen werken van zijn hand.
Lees verder in de Telegraaf

We zitten weer midden in de komkommertijd, daarom vragen we u, heeft u of uw omroep iets te melden, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom. Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of anoniem via deze site. Alles is welkom.

De NOS hoopt voor het einde van dit jaar Teletekst per sms – korte tekstberichtjes -, te kunnen aanbieden op mobiele telefoons. Op het ogenblik experimenteert de NOS met sms-berichten over de Tour de France. ‘En dat is een succes’, zegt M. Ophoff, die het project leidt. De eerste drie dagen zijn meer dan tienduizend sms’jes over de Tour verstuurd.
Lees verder in de Volkskrant

Als we de berichten over de nieuwe technologieën mogen geloven, krijgen we binnenkort een ware radiorevolutie. Wat staat er ons precies te wachten? Wie luistert er nog naar radio-uitzendingen op de middengolf? In een vlaag van nostalgie durven we er wel eens op afstemmen en op slag worden we twintig jaar teruggeslingerd. De knoppen voor korte- en langegolfontvangst vindt u vast niet eens meer op nieuwere toestellen. Het moge duidelijk zijn: frequentiemodulatie (FM) heerst in radioland. Maar voor hoelang nog?
Lees Standaard verder

Napster moet van rechter dicht blijven. Een federale rechter in San Francisco heeft bepaald dat Napster offline moet blijven totdat het bedrijf aan alle gerechtelijke eisen voldoet.
Lees webwereld verder

Meer dan 1 miljoen Engelsen keken naar de digitale televisieuitzendingen van Wimbledom. De eerste dag is de grens van 1 miljoen kijkers al bereikt. Technologieleverancier OpenTV maakte vanochtend kijk- en gebruikscijfers bekend.
Lees Planet verder

Radio Nederland Wereldomroep (RNW) neemt de vroegere BBC-frequentie voor Noord-Amerika structureel in gebruik. Gezien de enthousiaste reacties is besloten om vanaf 15 juli voor onbepaalde tijd twee uur per dag een programma uit te zenden. Aanvankelijk zou de omroep drie maanden via de kortegolf uitzenden. Naar eigen zeggen kreeg de RNW er via de nieuwe frequentie miljoenen luisteraars bij.
Lees Trouw verder

Kabelorganisatie UPC denkt dat er vanzelf vraag ontstaat naar digitale televisie. Ondanks de vernietigende conclusies in het Kijk- en Luisteronderzoek (KLO) over de acceptatie van digitale televisie, introduceert het noodlijdende kabelconcern dit najaar email en internet via de televisie. Volgens KLO heeft het Nederlandse volk echter geen behoefte heeft aan digitale televisie.
Lees DFT verder

De tv, van gewijde tempel tot wegwerpartikel. Achteraf bezien was het begin, de jaren vijftig, meteen de glorietijd. In Mijn kleine hersentjes beschreef Johnny van Doorn hoe hij eerbiedig met zijn ouders naar ‘het blauwe oog’ tuurde. De gordijnen dicht, de schoenen uit en je moest het vooral niet wagen om je mond open te doen.
Lees verder in de Volkskrant

Philips en AOL Time Warner gaan een strategische samenwerking aan waarbij de mediakanalen van AOL Time Warner zullen worden gebruikt voor het promoten en verkopen van Philips producten. Philips levert in ruil hiervoor de nieuwste technologie die nodig is zoals bijvoorbeeld opzetkastjes voor de televisie.
Lees DFT verder

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Gerelateerde berichten