Kort nieuws op Woensdag 18 Juli 2001

05.00 uur

Op maandag 16-07 is Pascal Maessen na een avontuur bij het landelijke Q the Beat weer terug bij System FM. Iedere maandag t/m vrijdag zal hij de middagshow van 16.00 tot 19.00 uur draaien. Hij vervangt hiermee Daniel van Vegten die de afgelopen maanden het gat wat Stefan Brau ( nu CityFM ) achterliet opvulde.Tevens is er in de ochtendshow een nieuwe presentator naast Frans v/d Meer gekomen. Freek van Caspel is na een stage periode van 20 weken tot side kick benoemd.

De luisteraars van Radio 2 hebben met veel plezier geluisterd naar de Week van de Zomerhits, die werd uitgezonden van 18 tot en met 22 juni jongstleden. Dit blijkt uit een speciaal onderzoek dat door de afdeling Kijk- en Luisteronderzoek is uitgevoerd in opdracht van Radio 2. Mede op basis van het positieve oordeel van haar luisteraars is besloten om de Week van de Zomerhits in 2002 opnieuw uit te zenden.

De Radioflater van deze week is weer erg goed. “Live klassiek” De presentatrice spreekt de zaal toe, maar wanneer beginnen we, luister in real audio hier

De RadioWereld is op zoek naar een Cartoon tekenaar voor haar nieuwe site waarmee we binnenkort online willen gaan. Heeft u ervaring, laat het ons weten.

Sesamstraat beleeft in 2001 zijn 25-jarig jubileum op de Nederlandse televisie. Op de NPS-site zijn fragmenten uit de beginjaren van het programma te bekijken. Een online brochure verhaalt over de geschiedenis en het productieproces van de kinderserie. Ook is het mogelijk virtueel te wandelen door de ‘bekendste straat van Nederland’.

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de honderden vacatures van de RadioWereld.

MSN, Noordzee FM en Smart hebben samen het MSN Summer Search spel opgezet. Bij het spel gaat het erom dat je zoekt naar de letters die op de MSN Smarts staan die door het land rijden en de codes die bij Noordzee FM worden bekend gemaakt. Heb je nog plannen voor het strand deze zomer, dan vind je ook letters op de Summer Search vlaggen bij verschillende strandtenten langs de Nederlandse kust. Op de MSN site vind je de verdere nodige informatie. MSN deelt iedere dag prijzen uit en er is een weekprijs van fl.1000,-. Als je heel erg je best doet win je misschien wel de hoofdprijs van fl.5000,-!

Napster heeft tot 9 augustus de tijd om bezwaar aan tekenen tegen het besluit dat het afgelopen moeten zijn met de muziekuitwisseling. De dienst is al vanaf 2 juli off-line. Napster moest toen haar filtersysteem, dat muziek waarop rechten rusten moet tegenhouden, uitbreiden, omdat er nog teveel door glipte. De rechter eist namelijk dat het filter waterdicht is.

Volgens onderzoeken van deskundigen blijkt dat het voor kinderen goed is als ze op jonge leeftijd naar muziek luisteren. David Bowie draait ook muziek voor zijn dochtertje. Toen hij een keer muziek voor haar aan het uitzoeken was, bedacht hij dat een speciale kinderradiostation een leuk idee zou zijn. En aangezien hij online al twee radiostation via zijn site beheert was de volgende stap gauw gezet. Vanaf vorig week heeft Bowie een speciale kinderwebradio op zijn site: Kick Out the Jammies. Via de webradio wordt een speellijst uitgezonden die door Bowie en abonnees van zijn andere webradio is samengesteld. Kick out the Jammies is voor iedereen bereikbaar. De andere twee radiostations van Bowie zijn alleen toegankelijk voor leden van BowieNet

Het laatste nieuws op Woensdag 18 Juli 2001

Muziekdienst FullAudio: David tegen Goliath Terwijl de internetwereld wacht op de lancering van MusicNet en Pressplay, haalt de start-up FullAudio belangrijke licenties binnen.
Lees verder in WebWereld

Toch mp3’s rippen met Windows Media Player. Gebruikers van de met Windows XP meegeleverde Media Player zullen mp3’tjes op hoge kwaliteit kunnen maken. Tegen betaling, dat wel.
Lees verder in WebWereld

AOL Time Warner heeft zijn oog laten vallen op de Engelse tijdschriftengroep IPC Media. De overname zou zo goed als rond zijn en een waarde vertegenwoordigen van 1,4 miljard dollar (3,4 miljard gulden).
Lees Planet verder

Nova FM, het radioproject van Uitgeversbedrijf Tijd nv (onder meer Financieel Economische Tijd , Kanaal Z) en nv S&Si (eigenaar van kabelradio Roxy van Gust De Coster), heeft Betty Mellaerts (ex-Radio 1) en Herbert Bruynseels (ex-Studio Brussel) aangetrokken om programma’s te maken. Mellaerts zal, afwisselend met anderen, op zaterdag- en zondagmiddag een praatprogramma presenteren. Eerder al raakte bekend dat gewezen directeur-generaal van de BRTN Jan Ceuleers senior advisor van de nieuwsdienst wordt.
Lees Standaard verder

De grootste fabrikanten van mobiele telefoons geven vanaf oktober informatie over de straling die mobieltjes veroorzaken. Ze reageren hiermee op de angst onder consumenten dat het gebruik van de telefoons schadelijk zou zijn voor de gezondheid. Volgens het Zweedse Ericsson is recentelijk afgesproken hoe de informatie wordt weergegeven. Concurrenten als marktleider Nokia en Motorola doen ook mee.
Lees verder in het AD

De Amerikaanse militaire onderzoeksinstelling ‘Sandia’ heeft een televisiescherm ontwikkeld van 20 miljoen pixels, bijna dezelfde resolutie als het menselijk oog. In vergelijking met het superscherpe en manshoge scherm is HDTV een primitief en simpel met ruis doorspekte standaard.
Lees verder in Planet

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Gerelateerde berichten