Search
Close this search box.

3fm nieuws: interview met Debby van Kort&Klijn

Vandaag neemt ze afscheid van 3fm. Debby Toorenaar gaat weg als producer van Corné Klijn. Ze wordt opgevolgd door, zoals we al eerder meldden, Viola Murgia. Een exclusief interview met de Radiowereld.

E-mail de 3FM reporters F.K. en VRR Heeft u ook 3FM nieuws,

De Radiowereld wenst Debby veel succes in de toekomst.

Niks, want dat gebeurt vanzelf wel weer eens…
Debby:

Stel nu eens dat je eens flink mocht huishouden in de 3fm programmering, wat zou je veranderen? VRR:

Op 3fm vind ik ruuddewild.nl het leukst. Naar 3Fm luister ik niet zo vaak. Ik naar luister gewoon bijna geen radio thuis en in de auto vaak cd’s. Mijn favoriete muziek is R&B.
Debby:

Is Kort&Klijn eigenlijk je favoriete radioprogramma en luister je in de vrije tijd wel naar 3fm en wat is je favoriete muziek?VRR:

Vaak zijn ze er niet zo lang, maar ik vond het met Eddy Grant erg leuk. Met Bon Jovi moest ik wel lachen want Jon viel zowat in slaap. Wycleff was helemaal top en aan het eind stoned, Shaggy is geweldig. We hebben een soulnight met Angie Stone gehad en ik heb erg gelachen hoe zij de show van Corne overnam. Anastacia was leuk, Mya was lief en Lil Bow Wow erg jong. Geef mij maar onze grappige meester chefkok Pierre Wind!!!
Debby:

Kun je wat lollige anekdotes vertellen over de artiesten die op bezoek zijn geweest? VRR:

Met elke DJ is het weer anders werken. Ik heb met Peter Plaisier, Gerad Ekdom en Edwin Diergaarde het programma Kort&Klijn gedaan. En dat is juist heel goed, want je gaat toch vergelijken en ik moet je zeggen ieder doet het op zijn eigen manier en met alledrie vond ik het leuk. Alleen is het dan toch weer fijn als Corné op zijn plek staat, omdat je elkaar zo goed aanvult als je eenmaal al een tijd samenwerkt, maar dat zal voor bovenstaande DJ’s ook wellicht anders zijn als ze mij als producer hebben, dat zou je ze zelf moeten vragen!
Debby:

Corné heeft ook heel wat invallers: Peter Plaisier, Gerard Ekdom en tegenwoordig Edwin Diergaarde. Zijn er nog leuke verhalen over die jocks?VRR:

Corné is een zeer fijne en gewaardeerde collega, als Corné je mag en kan vertrouwen heeft hij alles voor je over, op de radio komt die wellicht vaak over als een mega snelle gozer, maar het is een rustige en vooral lieve collega. Ik ben erg druk en hij is rustig dus dat vult elkaar goed aan qua teamwork.
Debby:

Kun je eens een typerende omschrijving van Cornée geven?VRR:

Mijn prioriteit is mijn gezin en daar ben ik het drukst mee, daarnaast vind ik het prettig om leuk en relaxed werk te hebben. Dus we zien wel weer wat er in de toekomst gebeurt, zolang we lekker en gezond bezig kunen zijn vind ik het prima!

Ik heb voor mezelf voorgenomen dat je de dingen moet doen in het leven die je leuk vind om te doen! Heb je het ergens niet meer naar je zin of kun je dingen niet meer prettig combineren, dan moet je er ZELF iets aan doen, tenslotte leef je maar één keer, dus maak het dan voor jezelf zo prettig mogelijk.

Tuurlijk ga ik het missen, maar ik ben blij dat ik toch anderhalf jaar radio heb mogen produceren bij een erg leuk programma en een mega te gekke collega, tenslotte heb ik erg prettig gewerkt met Corné, en wie weet ga ik nog wel weer eens radio produceren. Je moet nooit dingen uitsluiten en nooit “nooit” zeggen. Wie had gedacht dat ik weer TV promotie zou gaan doen.
Debby:

Weggaan betekent ook terugkijken en de logische vraag is dan, wat zijn de hoogte- en dieptepunten van je tijd bij Kort&Klijn? Ofwel, wat ga je het meeste missen en wat het minste. Corne? Andere collega’s? De chat? VRR:

Ik ga in augustus weer van start bij de platenmaatschappij waar ik al eens heb gewerkt, ik ben door hun benaderd. Ik vind radio superleuk. Alleen wil ik niet meer elke avond weg zijn van huis, omdat ik graag mijn zoontje nog wil zien. Om privé-redenen heb ik dus voor een andere job gekozen. Ik heb het daar altijd erg leuk gehad, het werk is leuk en vooral veelzijdig en je komt nog eens ergens, verder zit er een leuke club mensen en heb ik er weer zin in, omdat het voor mij erg bekend gebied is, ik zal radio wel missen!
Debby:

Wat ga je hierna doen? En waarom stop je? VRR:

Corné heeft me gebeld toen hij wist dat ik op dat moment geen werk had. Het is vrij snel gegaan, we kennen elkaar al wat langer (uit de 538 tijd nog..) en we hebben altijd goed samengewerkt, dus de beslissing was niet zo moeilijk. Ik had daarvoor dus nog geen radio gedaan, maar goed, ben je leergierig en bekend met de muziekbranche dan gaat het allemaal vrij snel.
Debby:

Hoe ben je eigenlijk bij Kort&Klijn terecht gekomen?VRR:

Produceren is ongeveer het volgende: inplannen van acties m.b.t. prijspakketten dus veel onderhoud met platen- en filmmaatschappijen, het inplannen van artiesten, BUMA gegevens bijhouden en invoeren, prijspakketten versturen, studioproductie, telefoontjes beantwoorden op de TELOS, luisteraars in de uitzending halen in overleg met de DJ, items bedenken en uitvoeren, teksten maken en voorbereiden, mede-organiseren van festivalactiviteiten zoals nu interviews voorbereiden voor het North Sea Jazz festival, DJ-vergaderingen bijwonen, redactie- en producersvergaderingen bijwonen. Het onderhoud van de site etc… etc…
Debby:

Als eerste vroegen we wat het produceren van een programma op de radio nu allemaal inhoud. Veel luisteraars vragen zich waarschijnlijk af waarom dj’s hun koffie zelf niet kunnen halen.

. En dat allemaal voor d’r 30e levensjaar.Kort&klijnTevens heeft ze een stukje pers gedaan en is ze geëindigd met TV promotie. Het balletje rolde door naar het SBS 6 muziekprogramma De Rabo Top 40 dat ze produceerde. Na de bevalling van haar zoontje heeft ze een half jaartje thuis productie gedaan van De Digit@le Revolutie, en daarbij nog de productie meegedaan van het Autosportgala 2000 (m.n. regelen van de artiesten). Tot slot is ze producer, of producSTer?, geworden van het 3FM programma

Allereerst wat achtergrond info over Debby. Debby is samenwonend en is de trotse moeder van een zoontje. Debby is begonnen in de platenzaak, daarna heeft ze platenzaken in Nederland opgestart, ingericht en personeel ingewerkt, en vervolgens eigen etalage & decoratiebureau gehad naast deze baan. Daarna is ze als fieldpromotor gestart bij een platenmaatschappij op sales- en promotiegebied en heeft ze radiopromotie gedaan bij een platenmaatschappij in Hilversum.