Zoek
Sluit dit zoekvak.

Luistercijfers periode november – december 2013

De luistercijfers van het Nationaal Luister Onderzoek over de periode november – december 2013 zijn dinsdag bekendgemaakt door Stichting Nationaal Luister Onderzoek (NLO), de opdrachtgever van het luisteronderzoek.

De rapportage is gebaseerd op een landelijk representatieve steekproef van 8.442 respondenten van 10 jaar en ouder.

Luistertijd
Als standaard tijdvak wordt 06.00 tot 24.00 uur gehanteerd. De gemiddelde luistertijd bedraagt in deze periode 3 uur en 8 minuten per dag, dat is weer 4 minuut meer dan in de vorige periode.

Marktleider = 3FM
Uit deze cijfers blijkt dat 3FM deze keer marktleider is in deze periode met een marktaandeel van 11,7%, dit was een maand geleden 10.0%. Radio 2 staat nu weer op een tweede plek met 11,6%, dit was afgelopen maand 8,0%. Op de derde plaats staat nu Sky Radio met 10,6%, dit was in de vorige periode 9,9%. Bekijk hier een groot overzicht.

Overzicht stijgers en dalers
Stijgers: 3FM, Radio 2, Sky Radio.

Dalers: ORN Radio, Radio 538, Q-music, Radio 1, Radio Veronica, E Power Radio, 100%NL, Radio 10, Radio 5, Slam FM, Radio 4, Classic FM, BNR Nieuwsradio, Radio 6 soul en jazz, Overige zenders.

Gelijk: Arrow Classic Rock, Sublime FM.

Kijk op deze pagina voor een volledig overzicht van de afgelopen 10 jaar. De luistercijfers van de regionale omroepen staan hier. Op dinsdag 18 februari 2014 worden weer nieuwe luistercijfers gepubliceerd in opdracht van het Nationaal Luister Onderzoek. [Radiowereld.NL]