Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Kort nieuws op Woensdag 25 Juli 2001

04.00 uur

SBS6 beschouwt zichzelf niet langer als de underdog in het Nederlandse televisielandschap. Tijdens de presentatie van de nieuwe programmering van SBS6, dinsdag in Amsterdam, verklaarde SBS-directeur Fons van Westerloo de zender ‘vechtertje af’. “We hebben ons het afgelopen seizoen bij de topdrie van de Nederlandse zenders gevoegd. We concurreren dan ook niet langer met Yorin, maar met RTL4 en Nederland 2.”

De Sponsorloterij wil dat de Staatsloterij onmiddellijk stopt met het nieuwe kansspel Dayzers. Omdat de Staatsloterij gemaakte afspraken zou schenden, gaat de Sponsorloterij de rechter in kort geding vragen Dayzers te verbieden. Spelers van Dayzers kunnen voor een deel zelf hun lotnummer bepalen door een geluksdatum op te geven. Vorig jaar spraken de Staatsloterij en de Sponsorloterij af dat beide geen gebruik zouden maken van het concept geluksdagen tot de Tweede Kamer de nieuwe Wet op de Kansspelen vast zou stellen. Dit staat voor later dit jaar op de agenda.

Het onafhankelijke platenlabel Zomba heeft zich aangesloten bij het MusicNet-initiatief van AOL Time Warner, Bertelsmann, EMI en RealNetworks. Dit heeft een topman van RealNetworks bekendgemaakt. Bij platenmaatschappij Zomba zijn artiesten aangesloten als Nsync en Britney Spears.

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de honderden vacatures van de RadioWereld.

Digitenne, het consortium dat zich bezighoudt met de ontwikkeling van digitale tv en radio via de ether (dus zonder kabel) in Nederland, heeft in de aanloop naar de definitieve lancering gekozen voor reclamebureau N=5 uit Amsterdam, Designbureau duBois Ording uit Naarden en PR-adviesbureau Winkelman en Van Hessen uit Den Haag. De drie bureaus zullen Digitenne adviseren over de communicatie, die zal starten op het moment dat de licentie door de overheid is verleend.

Wilt u helemaal op hoogte zijn, surf naar de Zerobase afdeling op de Radiowereld

Platenmaatschappij Virgin heeft Spice Girl Mel B aan de kant gezet, omdat haar solocarrière zich niet volgens verwachting ontwikkelt. Debuutalbum ‘Hot’ kwam niet verder dan de 28e plaats en de single ‘Lullaby’ verdween in het niets na een week op de 13e plaats.

Het laatste nieuws op Woensdag 25 Juli 2001

De beslissing van de Vlaamse regering om in oktober dit jaar nog kijk- en luistergeld te laten betalen, hoewel die belasting op 1 januari 2002 wordt afgeschaft, en het te veel betaalde bedrag niet terug te storten, is discriminerend. Dat is het besluit van fiscalisten die de redactie om advies vroeg. Bovendien is er vanaf 1 januari geen wettelijke basis meer voor het kijk- en luistergeld. Het kijk- en luistergeld wordt in drie stappen geïnd. Hotels en restaurants betalen in januari. Een eerste groep Belgen, van wie de achternaam met een letter uit de eerste helft van het alfabet begint, moet in april betalen, de tweede groep in oktober. In de drie gevallen wordt betaald voor de daaropvolgende 12 maanden.
Lees Standaard verder

De Brusselse regionale televisiezender TV-Brussel neemt in februari volgend jaar zijn intrek in het Flageygebouw in Elsene. De zender heeft een huurcontract ondertekend met de NV Omroepstichting Flagey. Eerder al tekende reclamebureau Publicis een huurovereenkomst. Het oude omroepgebouw van de VRT en de RTBf is momenteel nog een bouwwerf. Midden december wordt het officieel geopend.
Lees Standaard verder

De provincie Utrecht wil dat bemiddelaar D.Tommel gaat onderzoeken of de komende vijf jaar elders in Nederland nieuwe zendmasten worden gebouwd. Op die plek wil het Utrechtse provinciebestuur de IJsselsteinse zenderproblematiek oplossen. De zenders bij IJsselstein zijn een sta-in-de-weg voor de oprukkende woningbouw in Zenderpark. Ze zorgen voor veel storingen. Maar ondanks jaren van discussie is het niet gelukt om een nieuwe plek te vinden voor de masten. Alle opties die de revue zijn gepasseerd, zijn verworpen door omwonenden en gemeentebesturen. Tommel krijgt het dringende verzoek om daarover de onderste steen boven te krijgen bij de verantwoordelijke instanties – onder meer het ministerie van Verkeer en Waterstaat die de frequenties uitgeeft.
Lees hier verder

We zitten weer midden in de komkommertijd, daarom vragen we u, heeft u of uw omroep iets te melden, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom. Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of anoniem via deze site. Alles is welkom.

Reed Elsevier en VNU zijn in de markt om de zakenbladen van de Franse mediagroep Vivendi over te nemen. Dit meldt de Financial Times vandaag. Zowel het Britse-Nederlandse Reed Elsevier als VNU, dat onlangs nog zijn publieksbladen verkocht aan het Finse Sanoma, wil geen commentaar geven op een eventuele aankoop. Ook het Duitse Bertelsmann zou belangstelling hebben.
Lees het Parool verder

Sony kiest voor een concurrerende techniek voor herschrijfbare dvd’s voor de consumentenmarkt en laat daarmee zijn eigen formaat voorlopig vallen.
Lees de wereld verder

‘Online muziekverkopen zullen stijgen’. Het bedrag dat consumenten uitgeven aan het kopen van muziek via internet zal stijgen van 1 miljard in 2001 naar 6,2 miljard in 2006.
Lees deze wereld verder

Na bijna twintig jaar heeft NRC Handelsblad afscheid genomen van de krantenletter de Times. Met ingang van vandaag gebruikt de krant, voor teksten en koppen, een nieuwe in Nederland ontworpen letter met de naam Lexicon. Die letter is in 1992 speciaal ontwikkeld om teksten in kleinere letters optimaal leesbaar te maken, door de Nederlandse letterontwerper Bram de Does.
Lees NRC verder

‘De twee Britse journalisten en hun twee medewerkers die vorig jaar in Amsterdam ruim 200 gram cocaïne kochten, worden niet in Nederland vervolgd. Het Openbaar Ministerie in Den Haag heeft de zaak overgedragen aan justitie in Groot-Brittannië. De vier Britten werken voor de commerciële tv-zender Carlton TV. Ze wilden in een reportage laten zien hoe eenvoudig het is om in Nederland drugs te kopen.’
Lees verder in de Telegraaf

Het in moeilijkheden verkerende bedrijf Napster is nog steeds de meest populaire online uitwisselingsdienst. Maar concurrenten als KaZaA, BearShare, Audiogalaxy en iMesh winnen snel aan terrein. Dit blijkt uit een nieuwe studie van Nielsen/Netratings.
Lees verder in de Telegraaf

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Bijna vakantie ….

Gerelateerde berichten