Search
Close this search box.

NOS verslaat uitgebreid Tour de France

De NOS doet dit jaar wederom uitvoerig en live verslag via televisie, radio, internet en teletekst van de Tour de France, de belangrijkste wielerronde van het seizoen. De 88ste editie van de Tour de France vindt plaats van zaterdag 7 juli t/m zondag 29 juli 2001. De NOS brengt iedere dag nieuws, interviews en achtergronden over de Tour de France, te beginnen met vanaf vandaag de eerste voorbeschouwing.

Op televisie gebeurt dit via rechtstreekse middaguitzendingen vanaf ongeveer 14.20 uur. In de live uitzendingen zijn de eerste reacties van de renners vanaf het wielercircuit te zien.
In de dagelijkse Studio Sport-uitzending van 18.45 uur wordt een uitgebreide samenvatting gegeven van de ontwikkelingen en het verloop van de wielerwedstrijd. Ook in de Sportjournaals vanaf 22.14 uur wordt aandacht besteed aan de Tour de France, terwijl vanaf 22.55 uur het Tourjournaal wordt uitgezonden. Met eigen cameraploegen en beeldverbinding doet de NOS in dit Tourjournaal door middel van interviews en reportages verslag van de Tour.

NOS Radio verzorgt dagelijks uitgebreide flitsen van de wielerwedstrijd in het programma Radio Tour de France op Radio 1. Ook via een speciale website bericht de NOS over de Tour de France. Op de website zijn dit jaar voor de eerste maal videobeelden te zien van hoogtepunten uit de wielerwedstrijd. De site is te raadplegen via www.nos.nl.

Middaguitzendingen Televisie:
Vanaf zaterdag 7 juli zendt de NOS dagelijkse en rechtstreeks een verslag uit van de Tour-etappe die verreden wordt. Deze live verslagen beginnen in de regel rond 14.20 uur en worden uitgezonden op Nederland 2. In deze middaguitzending wordt een eerste reactie van de renners gegeven. (NOS)

Gerelateerde berichten