Zoeken
Sluit dit zoekvak.

NOS verwerft uitzendrechten Johan Cruijff Schaal

De NOS heeft de uitzendrechten verworven van de Johan Cruijff Schaal, die op 12 augustus aanstaande wordt gespeeld in de Arena in Amsterdam. Landskampioen PSV en bekerwinnaar FC Twente strijden dit jaar om de titel. Met de Johan Cruijff Schaal wordt het nieuwe voetbalseizoen officieel geopend. De NOS zendt de wedstrijd rechtstreeks en integraal uit vanaf 14.25 uur op Nederland 2.

De Johan Cruijf Schaal is de jaarlijkse wedstrijd tussen de landskampioen en de bekerwinnaar. In het seizoen 1996/1997 werd de toenmalige Super Cup omgedoopt in de Johan Cruijff Schaal. De wedstrijd wordt traditioneel gespeeld in de Amsterdam Arena. De Johan Cruijff Schaal werd de afgelopen vijf jaar vier maal gewonnen door PSV en één maal door Feyenoord, die de titel in het seizoen 1999/2000 in de wacht sleepte. Vorig jaar speelde PSV tegen Roda JC. PSV won het duel met 2-0.

Gerelateerde berichten