Search
Close this search box.

Kort nieuws op Maandag 9 Juli 2001

06.00 uur

De patstelling tussen kabinet en Tweede Kamer over de verdeling van frequenties onder commerciële radiozenders duurt nog minimaal twee maanden voort. Pas na het Kamerreces, in september, komt er duidelijkheid. Het kabinet blijft erbij dat een veiling de beste verdeelmethode is. Donderdagavond nam de Tweede Kamer een motie aan die de verantwoordelijke staatssecretarissen De Vries (Verkeer en Waterstaat) en Van der Ploeg (Media) opdroeg de vergelijkende toets als verdeelmethode te onderzoeken. De Vries en Van der Ploeg zijn bereid die informatie voor eind augustus te leveren, maar zij weigeren af te stappen van hun veilingplan.

Wilt u helemaal op hoogte zijn, surf naar de Zerobase afdeling op de Radiowereld

Momenteel kan je al duizenden radiozenders uit de hele wereld beluisteren via je pc met internettoegang. Voor die groeiende markt zal Philips een toestel op de markt brengen: zonder daarom via de PC naar de website van een internationale zender te surfen, zou je via het toestel snel en op een eenvoudige manier radio kunnen beluisteren vanuit de hele wereld. Je moet wel een DSL of kabelaansluiting hebben en een Gateway Router. Met een simpele druk op een knop zoekt het systeem automatisch contact met een zender; die zijn gesorteerd op taal, regio of genre – van Jazz tot
informatie. Buiten het radiogedeelte zit er in het systeem ook een 3 cd-wisselaar, een dubbel cassettedeel en een gewone radiotuner

Het Commissariaat voor de Media (C.v.d.M) heeft vorig jaar f.677.000 aan boetes geïnd voor overtredingen van de Mediawet:twee keer zoveel als in 1999. De commerciële zenders die samen twee keer zoveel betalen als de publieke omroep,kregen relatief hoge sancties opgelegd wegens sluikreclame.

We zitten weer midden in de komkommertijd, daarom vragen we u, heeft u of uw omroep iets te melden, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom. Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of anoniem via deze site. Alles is welkom.

Het budget van het Holland Festival moet de komende jaren omhoog naar zo’n 10 miljoen gulden. Het huidige budget (3,2 miljoen gulden) is niet voldoende om een goed internationaal festival van podiumkunsten in elkaar te zetten

Tegenwoordig heten ze RDR maar vanaf 1 Juli 2001 heeft deze organisatie een nieuwe naam gekregen Divisie Telecom. De divisie Telecom is een onderdeel van de nieuwe Inspectie Verkeer en Waterstaat.

Loretta Schrijver keert terug als nieuwslezeres van het RTL Nieuws. Loretta was het afgelopen jaar werkzaam voor het programma “Alle dieren tellen mee” van de Avro. Maar vanaf 3 september zal ze afwisselend met Margreet Spijker het zes uur nieuws voorlezen. Ze heeft inmiddels al elf jaar ervaring als nieuwslezer. Loretta Schrijver: Ik mis de de ,,onafhankelijkheid en dynamiek” van het nieuws en ook de omgeving van het RTL Nieuws: ,,Je moet uitvliegen om weer op je vertrouwde nest te kunnen terugkeren.”

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de honderden vacatures van de RadioWereld.

Zeker 15.000 jongeren hebben zaterdag een bezoek gebracht aan de Megafestatie in de Utrechtse Jaarbeurshallen. Grote trekpleisters op de eerste dag van het jongerenevenement waren de Engelse dance-act Phats & Small en de dj’s G-Spot & Jose en Deff Rhynz.

Er komt een documentaire in de bioscoop over het leven van Normaal-zanger Bennie Jolink. De film ‘Ik kom altied weer terug’ zal het dagelijkse leven en werk van Jolink laten zien. De titel van de documentaire slaat op het auto-ongeluk van twee jaar geleden, waarbij de zanger ernstig gewond raakte. Jolink moest lange tijd in het ziekenhuis blijven, maar herstelde geheel. De bioscoopfilm zal eerst in oosten van Nederland te zien zijn en wordt pas daarna in de rest van het land getoond.

Nuon heeft maar net op het nippertje een miljoenenclaim van de SBS group kunnen ontlopen. Afgelopen donderdag viel in het deel van Amsterdam waar het hoofdkantoor van SBS Nederland staat de stroom voor max 3 uur uit. Aanvankelijk kon SBS de zenders (SBS/Net5/V8) d.m.v. noodstroom in de lucht houden. Net op het moment dat deze bijna ermee ophielden, wist NUON de stroomlevering weer in werking te zetten.

Vanaf Zaterdag is de wereld verdeeld in twee kampen: zij die van de Tour de France houden en zij die dat beslist niet doen. Enfin, hoe het ook zij, in Duinkerken klinkt het startschot voor de 88ste editie van dit wielerspektakel. Op de bekende Frans- en Engelstalige webhalte van de Tour (letour.com) vind je ook nationale kanalen met veel actueel nieuws en achtergronden. De Version néerlandaise wordt verzorgd door de NOS.

Het Openbaar Ministerie wil arrestaties in grote zaken voortaan pas in de openbaarheid brengen als de verdachten zijn voorgeleid. Daarmee wil Justitie flaters voorkomen, zoals bij de zogeheten Clickfonds beursfraudezaak. Daarin werd het OM vorige maand niet-ontvankelijk verklaard wegens onzorgvuldigheid in de publiciteit eromheen. Procureur-generaal De Wijkerslooth zegt zaterdag in De Telegraaf dat er daarom geen camera’s meer worden toegelaten bij belangrijke arrestaties. Hij hoopt dat ook advocaten zich terughoudender zullen opstellen.

In de Amsterdamse Arena is zondagochtend vroeg het grootste indoor dansfeest ter wereld georganiseerd door ID en T zonder problemen afgesloten. 40.000 bezoekers, de meeste in het wit gestoken op verzoek van de organisator, woonden het evenement bij. Het dansspektakel is ook uitgezonden via ID en T en TMF. De opbrengst gaat naar de slachtoffers van de Volendamse nieuwjaarsbrand.

Sonja Barend reikt op 20 oktober in de Rode Hoed in Amsterdam de Ako-literatuurprijs uit. De VARA zendt het programma vanaf 21.05 uur uit op Nederland 3.

Het blijft Youp van ’t Hek een doorn in het oog, maar het `gajes’ laat zich niet zomaar verjagen. Dit weekeinde weer biedt een computerwinkel bij aankoop van een Microsoft Office XP Professional softwarepakket � 1.188,81 gulden, twee gratis kaartjes aan voor een voorstelling van de cabaretier deze winter in theater Carré in Amsterdam. ,,Ik zal misschien mijn advocaten er eens naar laten kijken”, zo reageert Van ’t Hek.
In het radioprogramma ‘Spijkers met Koppen’ becommentariëren van 30 juni tot en met 1 september tien kamerleden hun muzikale voorkeur. Meer weten luister aanstaande zaterdag van 12:02 tot 14:00 uur op Radio 2.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Prettig weekend gehad?

Gerelateerde berichten