Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Het laatste nieuws op maandag 9 Juli 2001

06.00 uur

Het vermelden van telefoonnummers en e-mail adressen van politici en ministeries zal naar verwachting deze zomer nog doorgaan nu het kabinet en de Tweede Kamer het niet eens zijn geworden over het al dan niet veilen van frequenties voor FM-radio. De staatssecretarissen Rick van der Ploeg (cultuur) en Monique de Vries (telecom) houden vast aan een veiling. Van de regeringspartijen steunt enkel de VVD dit standpunt. De andere partijen, met PvdA en D66 vroegen de regering in een motie om met een ‘beauty contest’ frequenties te verdelen: gegadigden moeten plannen indienen hoe ze hun frequentie gaan gebruiken en in welke behoefte hun gebruik in de markt voorziet.
Lees Planet verder

Een harde botsing met een ruime meerderheid in de Tweede Kamer brengt de staatssecretarissen De Vries van Telecommunicatie en Van der Ploeg van Media niet af van hun plan de etherfrequenties voor commerciële radiostations te veilen.
Lees verder in de Volkskrant

Het kabinet gaat gewoon door met de voorbereidingen voor een veiling van FM-radiofrequenties. Hoewel PvdA, D66, CDA, SP, ChristenUnie en SGP zich gisteravond tegen het voorstel keerden, meldde de verantwoordelijke staatssecretaris, Monique De Vries, na het debat dat zij verder gaat met haar plannen. De maandenlange discussie over de veiling van de etherfrequenties moest gisteren zijn finale beleven, maar de knal bleef uit.
Lees verder in het Parool

Na de zomer bakkeleit de paarse coalitie door over de FM-frequenties. PvdA en D66 willen een `beauty contest’, de VVD wil veilen, net als het kabinet. Maar één partij in de Kamer, GroenLinks, wil niet wijken voor de `Berlusconi’s van de Lage Landen’. ,,Het lijkt me echt onzin als de belastingbetaler gaat meebetalen aan de winst van commerciële radiostations”, zegt Kees Vendrik, Tweede-Kamerlid van GroenLinks. Dat dreigt, meent hij, als de Kamermeerderheid zijn zin krijgt die het kabinet wil afhouden van de veiling van FM-frequenties, en deze wil toebedelen aan bestaande commerciële stations.
Lees verder in het NRC

Het vermelden van telefoonnummers en e-mail adressen van politici en ministeries zal naar verwachting deze zomer nog doorgaan nu het kabinet en de Tweede Kamer het niet eens zijn geworden over het al dan niet veilen van frequenties voor FM-radio. De staatssecretarissen Rick van der Ploeg (cultuur) en Monique de Vries (telecom) houden vast aan een veiling.
Lees Planet verder

Als het aan het ministerie van Verkeer Waterstaat ligt, zal er in Nederland de komende tijd flink worden geveild. De omstreden radiofrequenties maar ook de benzinepompen langs de snelweg en telecomfrequenties voor draadloos lokaal bellen gaan onder de hamer. De vraag is wat de politiek doet met de lessen van de UMTS-veiling van vorig jaar, waarover eind vorige week een niet al te lovend onderzoeksrapport verscheen.
Lees AD verder

Het Commissariaat voor de Media heeft vorig jaar voor ruim 677.000 gulden aan boetes ontvangen voor overtredingen van de Mediawet. Dat is bijna twee maal zoveel als in 1999. Dat blijkt uit het jaarverslag over 2000.
Lees Trouw verder

De Radio Nederland Wereldomroep (RNW) heeft er naar eigen zeggen miljoenen extra luisteraars bij gekregen in Noord-Amerika. Omdat BBC Worldservice op 1 juli na jaren stopte op de bekende korte golf-frequentie, besloot de Wereldomroep in het gat te duiken.
Lees Trouw verder

Het programma Een leven lang van de NPS op 747AM moest per 1 april door de nieuwe zendtijdindeling twintig minuten per aflevering inleveren. Eindredacteur Petra van Hulsen is daar niet echt gelukkig mee. Met enige scepsis zegt zij: ,,In de achttien jaar die wij bestaan, zijn wij al heel vaak naar andere uitzendtijden verhuisd. Daarmee verlies je een vast publiek en dan kost het veel tijd om nieuwe luisteraars aan je te binden. Wij bedrijven `orale geschiedenis’ en maakten gespekken van een uur met oudere wetenschappers, kunstenaars, schrijvers en musici over hun leven, werk, ideeën en inzichten. Nou, dan is twintig minuten minder een hele hap. Zeker bij wetenschappers die zich vaak breedvoerig uitdrukken.”
Lees NRC verder

Feyenoord gaat niet akkoord met de afspraken die de Eredivisie NV (ENV) in een conceptovereenkomst met de NOS en Canal+ heeft gemaakt. Op basis van dat concept zal Feyenoord geen individueel contract met de twee mediapartners van ENV sluiten. Daarmee komt de samenvatting van de competitiewedstrijd thuis tegen Sparta, op zondag 19 augustus, op de tocht te staan. Hetzelfde geldt voor de rechtstreeksetv-uitzending een week later van de thuiswedstrijd tegen Ajax.
Lees de Telegraaf verder

In Amsterdam is om zeven uur op de vroege zondagochtend het grootste indoor dance-feest ter wereld zonder noemenswaardige incidenten afgesloten. ArenA opende zaterdagavond om 10.00 uur de poorten, om uiteindelijk zo’n 40.000 mensen toe te laten. Op een dergelijk overdekt feest zijn nog nooit zo veel mensen bijeen gekomen. Volgens organisator ID&T is het feest zo goed als vlekkeloos verlopen.
Lees Trouw verder

Het wordt hoog tijd dat de Haagse journalistiek zich gaat bezinnen op haar eigen functioneren, vinden Thijs Jansen en Jan Willem Wits. Journalisten moeten af van het mythische zelfbeeld. De meeste politieke partijen zullen de nu aanbrekende zomerluwte gebruiken om energie en ideeën op te doen voor de komende verkiezingscampagne. Ook voor de media biedt de `komkommertijd’ een goed moment voor bezinning op de rol die zij zelf in campagnetijd zullen en willen spelen.
Lees NRC verder

Voorzitter J. van der Reijden van Veronica heeft vrijdag besloten een deel van zijn taken nu al neer te leggen. Eerder was al bekend dat hij per 1 september zou stoppen, maar wegens de mislukte onderhandelingen met SBS, neemt hij daar alvast een voorschot op.
Lees Trouw verder

Een blok van negen woningen heeft al een week geen televisie en radio. De bewoners hebben al diverse keren bij kabelbedrijf UPC aan de bel getrokken, maar het probleem werd daarmee niet opgelost. Vrijdag een week geleden ontdekten enkele bewoners van de Koudenhorn dat ze geen kabeltelevisie en radio meer hadden. Naar later bleek gold dat ook voor enkele panden in de Zakstraat en de Bloemertstraat. ,,Mensen gingen individueel klachten indienen bij UPC, maar daar zien ze geen onderling verband omdat de postcodes verschillen. Het werd evenmin beschouwd als een spoedklus, omdat daarvoor het gebiedje te klein was.
Lees hier verder