Kort nieuws op woensdag 26 april.

Ook het Amerikaanse telecomconcern MCI WorldCom wil een bod gaan uitbrengen op het Britse mobiele-belbedrijf Orange. Eerder toonden al KPN, France Telecom en het Japanse NTT DoCoMo hun belangstelling. Het Spaanse Telefónica overweegt eveneens een bod.

Het optreden van misdaad-verslaggever Peter R. de Vries bij een gijzeling in Limburg vond de politie geen succes. De gijzelnemers wel.

Diverse grote muziekgroepen willen het voorbeeld van Metallica volgen en het MP3-zoekprogramma Napster voor de rechter dagen.

Een leidster van de Duitse christen-democraten, Maria Böhmer, heeft in het blad Bild am Sonntag een onmiddellijk verbod geëist van het televisieprogramma Big brother

Na het tumult rondom de zogenaamde ‘dochters’ van Startpagina.nl hebben zij zich op hun beurt de woede van VNU op de hals gehaald. VNU, dreigt met juridische stappen als de alternatieve startpagina ( www.startpagina2.nl ) niet onmiddellijk van het net gehaald wordt.

Tijdens de Muziek 10-daagse, het voorjaarsoffensief van de retailers van geluidsdragers, zijn in vergelijking met vorig jaar zo’n 70 tot 80 duizend minder premiums vergeven dan vorig jaar. Bij aankoop van 45 gulden aan cd’s kregen consumenten een gratis cd cadeau – de Platina Editie.

D.J. Edwin Evers steunt actie van Coca-Cola Nederland voor het Nederlands Voetbal-Elftal

De testuitzendingen van Radio Nationaal op de 1332 kHz die normaal dagelijks van 10.00 – 16.00 uur waren te horen zijn nu tot 0.00 snachts te horen.

Deze week is het Radio3FM-ochtendprogramma Stenders ook te volgen via het www. Het Teambuilding wordt live verzorgt vanuit het Amsterdam ArenA hotel. Rob, Fred, Bart en Patrick wonen hier dus een week lang en iedereen kan dit 24 uur per dag volgen, het lijkt wel Big Brother, maar dan iets kleiner. Kijk hier live mee

America Online (AOL) en de toekomstige partner Time Warner zijn in conflict geraakt over de verkoop van muziek via het Internet. De manier waarop elk van de bedrijven het conflict wil oplossen kan een precedent scheppen voor de groeiende online muziek industrie.

– Keekaboo.com maakt bekend dat zij een samenwerkingsovereenkomst met Veronica Digitaal heeft gesloten. De realcard service wordt hiermee geïntroduceerd in het Veronica Netwerk. Het Veronica-netwerk omvat op dit moment 10 websites. Bezoekers van deze 10 Veronica websites kunnen via de realcard service ‘echte’ ansichtkaarten versturen. In eerste instantie kunnen bezoekers via de formule1.veronica.nl site kaarten verzenden. Keekaboo realiseert de productie en logistiek van de zogeheten Veronica Realcards. Veronica staat garant voor het ontwerp van de kaarten.

Het aanbod van Radio West en ochtendprogramma te presenteren, kwam voor Conny van de Bos als een geschenk uit de hemel, zo meldde het weekblad Prive deze week. Het vroege tijdstip van de uitzending (van 9 tot 12 uur) is alleen een flinke tegenvaller. Om 6 uur dient zij al in de auto te zitten om op tijd in Den Haag te zijn. Helaas lukt dat vaak niet. Dan hoort de luisteraar een vervanger die zich namens Conny, die wéér in de file staat, excuseert.

Heeft u iets te melden, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijk E-mailtje aan de webmaster of via deze site Alles is welkom. (M)

Tot morgen…

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email