Search
Close this search box.

RADIO 192 GAAT UITZENDEN VANAF DE NOORDZEE.

Oud zeezender coryfeeën hebben zendschip gevonden, en gaan terug naar zee…

Onder de slogan ‘Muziek uit zee’ brengt Radio 192, hét Radiostation van de oud radio Veronica medewerkers, in samenwerking met Radio Monique uit IJmuiden het ‘zeezender gevoel’ weer terug via de AM 1332 en diverse kabelfrequenties.

11 en 12 augustus as. zullen de overbekende DJ’s van de voormalige zeezenders: Radio Veronica, Radio Noordzee Internationaal , Radio Caroline, Radio Monique en Radio Mi Amigo hun kunsten live vanaf de Noordzee weer vertonen.

Augustus is bij echte radioliefhebber dé maand van de zeezenders. Zoals bekend moesten 27 jaar geleden stations zoals Radio Veronica, Radio Noordzee Internationaal en Radio Caroline door regeringsbeleid, maar onder protest van honderd duizenden luisteraars, haar uitzendingen staken.

Maar deze stations blijken anno 2001 nog steeds erg populair en nostalgische gevoelens los te maken, dit blijkt uit de radio uitzendingen van Radio 192 via de AM 1332. Sinds 4 juli is Radio 192 met het oude Radio Veronica format weer in de lucht en dat doet vele radioluisteraars goed. Dit blijkt tevens uit de vele e-mails die Radio 192 heeft ontvangen. De teller van de 192 site staat momenteel op bijna 250.000 bezoekers sinds de start op 4 juli jl. Ook het geluid van Radio Moinque (zee piraat tussen 1984 tot 1987) doet vele harten sneller kloppen.

Klinkende radio namen hebben al toegezegd te zullen komen. Zoals: Jos van Heerden, Marc Jacobs, Krijn Torringa, Eddie Becker, Ted Bouwens, Ron Bisschop, Hans Knot en Marc van Amstel. Aanleiding van het evenement is het 125 jarig bestaan van het Noordzee kanaal en IJmuiden.

De radiofans zijn van harte welkom om deze ‘live’ radio uitzendingen bij te kunnen wonen, want als speciale service vaart er 2x keer per uur een speciale boot, die vertrekt vanuit jachthaven ‘Seaport Marina’ in IJmuiden naar het uitzendschip de ‘Willem Beukelszn’.

De uitzendingen zijn van ‘Muziek uit zee’ zijn te beluisteren via RADIO 192 op de kabel in het Gooi via 98.0 MHz en in Groot-Amsterdam / Noord-Holland via 90.0 Mhz te ontvangen. Tevens zend Radio Monique via de kabelfrequentie 96.0 Mhz de programma’s uit in het IJmond gebied en via alle multie kabel frequenties 96.0 Mhz in Noord-Holland. Ook zijn de uitzendingen te volgen via internet via de site www.192goedidee.nl of www.radiomonique.nl plus uiteraard via de AM 1332 via Radio 192.(M)