Search
Close this search box.

V8 wil oude Veronicagevoel uitdragen

V8 moet het oude Veronicagevoel gaan uitdragen, daarmee hoopt de SBS-groep de jongere kijker aan zich te binden. Volgens programmadirecteur Bart in ’t Hout ontbreekt het op de Nederlandse televisie aan een plek waar plaats is voor “idioterie en gekkigheid”. Dat zei hij dinsdag tijdens de presentatie van de SBS6, Net5 en V8 in Amsterdam.

Het komende televisieseizoen is daarom opnieuw plek ingeruimd voor een nieuwe versie van Over de Rooie’. Onder de naam Een Rug te Ver kunnen kandidaten geld winnen door allerlei opdrachten uit te voeren waarbij voorbijgangers nodig zijn. In BUSetas is de oude Bus (De Bus) van stal gehaald om een groep jongeren te volgen in die in Spanje zonder geld op vakantie gaan.

Verder volgen de televisiemakers van V8 lifters in het programma Hitch Bitch. Twaalf lifters moeten proberen presentatrice Josselien Meijss te volgen die kris kras door Europa naar Athene gaat. Diegene die de route van deze ‘Hitch Bitch’ het meest benadert, wordt beloond.

De SBS-groep stapt met de nieuwe programmering naar eigen zeggen in het gat dat de Holland Media Groep (HMG) heeft laten vallen. “Yorin is veel meer opgezet vanuit een platformgedachte. Daarmee is de specifiek op jongeren gerichte televisie verdwenen. Wie in de vroege avond de televisie aanzet valt van het ene programma over rugklachten in het andere programma over Alzheimer. Mogen jongeren alsjeblieft jong blijven”, zegt In ’t Hout.

Op V8 is daarom in het komende seizoen ook veel ruimte gemaakt voor programma’s over uitgaan en evenementen. Verder is er veel ruimte voor programma’s over feestende jongeren, zowel op vakantie als in eigen land. Presentator Eddy Zoey is voor het Veronicagevoel naar V8 verhuisd. In Zoey’s Mission gaat hij naar internationale evenmenten om beroemdheden te ontmoeten.

Tijdens de presentatie werd nauwelijks gesproken over de afgeketste deal met de vereniging Veronica. Aanvankelijk was het de bedoeling dat die vereniging samen met de SBS-groep een nieuw station Veronica zou oprichten. Toen dat niet lukte, werd ervoor gekozen het tijdelijke station V8 definitief zo te noemen. Nu blijkt dat die zender al redelijk succesvol is, denkt SBS-baas Fons van Westerloo Veronica helemaal niet nodig te hebben om een populair jongerenstation te maken.