Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Verbazing over kijktijdcijfers CPB

Spot distantieert zich namens de tv-exploitanten van de berichtgeving in de Volkskrant over de afgenomen kijktijd. Uit het CKO – het enige geaccepteerde onderzoek – komt dat namelijk op geen enkele manier naar voren.

In het Volkskrant-artikel werd gesuggereerd dat Nederlanders de afgelopen vijf jaar minder televisie zijn gaan kijken. “Keek men in 1995 nog gemiddeld 12,4 uur per week, vorig jaar was dat teruggelopen naar wekelijks 12,1 uur,” zo zou het Sociaal en Cultureel Planbureau onderzocht hebben.

De gemiddelde kijktijd is in de periode 1995-2000 juist toegenomen van 155 minuten tot 166 minuten per dag. In de Volkskrant wordt ook gesuggereerd dat de teruggang met name is terug te vinden in de leeftijdsgroep 25-55 jaar. Ook in deze leeftijdsgroepen nam de kijktijd juist toe. (Adformatie)

Gerelateerde berichten