538 REPORT: Jeroen van Inkel doet ook aan Mp3

De verslaggevers Cees en Robin van De RadioWereld hebben weer de laatste nieuwtjes over Radio 538 voor je op een rij gezet:

Jeroen van Inkel draait ook Michael Jackson
Gistermiddag heeft Jeroen van Inkel een fragment van de nieuwe single van Michael Jackson ten gehore gebracht. Vrijwel direct daarna heeft Sony contact opgenomen met directeur Erik de Zwart. De plaat mag namelijk pas vanaf begin september gedraaid worden. Van Inkel gooide roet in het eten door de single van een site van een amerikaans radiostation te downloaden en een fragment te laten horen. Het Amerikaanse radiostation kan overigens juridische stappen van Sony verwachten.

Jeroen van Inkel over de actie: “Het internet is een grote verzamelplaats voor het uitwisselen van informatie. Toen ik de single tegenkwam op het internet, heb ik geen moment getwijfeld en heb ik een fragment uitgezonden. Een dergelijk unieke primeur kon ik mijn luisteraars niet onthouden.”

Directeur Erik de Zwart: “Wij weten dat platen voorzien zijn van copyrights en dat platenmaatschappijen ons kunnen verbieden bepaalde platen niet uit te zenden. Jeroen heeft echter slechts een fragment laten horen en heeft dit uitgezonden met een nog slechtere kwaliteit dan die van de middengolf. Je zou het ook kunnen zien als vrije nieuwsgaring. We zullen de plaat dan ook niet meer draaien totdat Sony ons er toestemming voor geeft.”

Rock Top 100
In verband met het komen van Steef Cuijpers naar Radio538 is de Rock top 100 gecancelled. Radio 538 ziet voorals nog nog geen mogelijkheid in het doorzetten van de Top 100’s. Wij stellen daar toch wat vraagtekens bij, want Steef beweert veel muziek (met een grappige opmerking/telefoongesprek tussendoor) te draaien dus vragen wij ons af waarom dan. Feit is wel dat Noordzee FM is gestart met het uitzenden van bv. de Love songs top 100, de Dance Classics Top 100 etc. De eeuwige 100 voor de kerst gaat natuurlijk wel door op Radio 538.

Evers Staat Update
Deze week is het de week van de Zomerhits bij Evers Staat Op. Hoor jij een plaat uit de Zomerhits Top 100, bel dan met Edwin en je maakt kans op de dubbel-cd “Het beste uit de 538 Zomerhits Top 100”.

Heeft u ook 538 nieuws, E-mail de 538 reporter Cees van Koppen en Robin Schrama