Komkommer-nieuws op Donderdag 30 Augustus 2001

[05.00]

Beltegoed kan je ook online aanschaffen. Voor KPN, Telfort, Libertel, Ben en Dutchtone. Enkele minuten na bestelling ontvang je via e-mail je kaartnummer. De betaling kan geschieden met creditcard, Rado Direct of I-Pay. Meer info vind u op gsmkaarten.nl

Het Londense Advanced Technologies ontwikkelde het onbemande luchtschip Stratsat, dat transponders kan dragen voor mobiele telefonie, breedbandinternet, digitale tv en radio. Het luchtschip kan vijf jaar dienst doen op een hoogte van zo’n 20 kilometer, waar geen vliegtuigen komen. De zeppelin kost aanzienlijk minder dan een satelliet en werkt op een combinatie van zonne-energie en een lichte dieselmotor. Tien Stratsats zouden in Groot-Brittannië een dekking van 99,9 procent bieden en 4000 gsm-masten vervangen.

Wilt u helemaal op hoogte zijn van de laatste nieuwsfeiten, surf naar de Zerobase afdeling op de RadioWereld

De KRO heeft voor het nieuwe seizoen een leuk programma op de lijst staan. Het programma Memories gaat voor mensen op zoek naar oude liefdes. Anita Witzier zal het programma presenteren en wordt daarbij muzikaal ondersteund door de, voor de gelegenheid samengestelde, Memories-band. Op de site kun je alvast je eigen zoektocht starten en de lopende zoektochten volgen. Zo zoekt Eline haar Franse geliefde die ze in 1960 tegenkwam op vakantie… De eerste aflevering is op 7 september op Nedeland 1.

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de honderden vacatures van de RadioWereld.

De NPS lanceert op 19 september een site over korte films. Met onder meer debuutfilms van ervaren cineasten en producties die speciaal voor internet zijn gemaakt. De redactie is nog op zoek naar studentenfilms.

Pete Tong is een populaire dance DJ in Engeland. Vanaf 2 september is iedere zondagochtend tussen 06.00 en 07.00 uur Pete Tongs’s Essential Selection Mix te beluisteren bij BNN op 3FM. Zijn biografie en links staan op de site.

NEC en Matshushita gaan samenwerken bij het maken van mobiele telefoons. Ze willen daarmee hun positie op de wereldmarkt vergroten. Ze gaan gezamenlijk nieuwe snufjes ontwikkelen. Ook concurrenten zijn welkom mee te doen.
China heeft eind deze maand 120,6 miljoen mobiele bellers. De Verenigde Staten heeft 120,1 miljoen bellers via een mobiel netwerk. China heeft daarmee de grootste mobiele telefoonmarkt ter wereld. Als de groei blijft doorgaan telt China in 2004 meer mobiele bellers dan gebruikers van het vaste net.

We zitten nog steeds midden in de komkommertijd, daarom vragen we u, heeft u of uw omroep iets te melden, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom. Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of anoniem via deze site. Alles is welkom.

Vandaag om 09.57 uur op Nederland 2 brengt de NOS-televisie de eerste pro forma-zitting van het Joegoslavië-Tribunaal tegen Slobodan Milosevic rechtstreeks op het scherm. Tijdens de zitting wordt de procedure voor het proces bekeken.

De Vlaamse Uitgeversmaatschappij (VUM) heeft bezuinigingen aangekondigd omdat de verliezen aanhouden. In de eerste helft van dit jaar schreef de uitgever van De Standaard, Het Nieuwsblad en Het Volk 180 miljoen frank (bijna ƒ10 miljoen) in het rood. De directie heeft de vakbonden dinsdag laten weten dat er ƒ33 miljoen bezuinigd moet worden.

Hele volksstammen zijn ermee opgegroeid en de serie is in veertig talen vertaald. In september bestaat de tekenserie rond de bij Maja en haar vriendje Willie 25 jaar. Feest voor de Duitse zender ZDF. Op 2 september zendt de omroep zelfs een een grootschalig verjaardagsgala uit. Op 8 september volgt een documentaire over Maja

Het programmablad van de NCRV, de Gids, heet sinds deze week weer NCRV-gids. Het blad, dat in het verleden ook deze naam droeg, verschijnt verder in een kleiner formaat

De Nederlandse fanclub van Michael Jackson is boos op muziekzender TMF vanwege een grap over de Amerikaanse popster. TMF beweerde in een programma dat Michael Jackson in Nederland was en liet daarbij televisiebeelden zien van een bezoek van een paar jaar geleden. Tientallen fans belden vervolgens verontrust de fanclub op. Voorzitter Gijsman verwacht dat veel mensen naar Schiphol en Amsterdamse hotels zijn afgereisd in de hoop een glimp van de popster op te vangen. De fanclub zegt niet blij te zijn met dit soort grappen van TMF.

In de Amsterdamse poptempel Paradiso vindt vanavond de officiële aftrap plaats van ‘Africa in the Picture’, het grootste Afrikaanse filmfestival binnen Europa. Filmhuizen in Amsterdam, Den Haag, Eindhoven en Rotterdam staan tot met 9 september in het teken van meer dan honderd speelfilms, korte films, documentaires en video’s uit het Afrikaanse continent en de Afrikaanse diaspora -de verspreiding van mensen met een Afrikaanse achtergrond over de Atlantische driehoek. Een zwarte feniks herrijst uit zijn as.
Lees hier verder

De film ‘De Lift’ was de eerste lange speelfilm die regisseur Dick Maas in 1983 maakte. Ondanks het minimale budget van 750.000 gulden wist hij van het verhaal over een lift met eigen wil, een commercieel succes te maken.
Lees hier verder

De Nederlandse Omroep-Zendermaatschappij (Nozema) verzet zich tegen het oprichten van nieuwe windmolens en het verhogen van bestaande windturbines in een straal van drie kilometer rondom het zenderpark in Zeewolde. De Nozema heeft gisteren tijdens een hoorzitting bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State in Den Haag gepleit voor vernietiging van de door B en W van Zeewolde verleende milieuvergunningen voor windturbines aan de Reigerweg en de Dodaarsweg op respectievelijk 2750 en 1100 meter van het zenderpark.
Lees hier verder

De Nederlandse Programma Stichting (NPS) gaat in het nieuwe tv-seizoen een nieuw kinderprogramma (2-5 jarigen) uitzenden. ‘Circus Kiekeboe’ heet het, en het is net als het NPS-programma ‘Sesamstraat’ deels een poppenprogramma. Dat heeft de NPS dinsdag tijdens haar winterpresentatie laten weten. Sesamstraat-acteurs Hakim en Elvan verzorgen samen met Guilly Koster en Cecile Heuer de hoofdrollen, maar het programma wordt niet geproduceerd door de Sesamstraat-makers. ‘Circus Kiekeboe’ is gericht op kinderen met een taalachterstand en wordt daarom naast het Nederlands ook in het Turks, Arabisch en Berber uitgezonden.
Lees hier verder

De Nederlandsche Bank (DNB) heeft Free Record Shop verboden nog langer buitenlandse munten voor guldens om te wisselen. Free Record Shop heeft de wisselmogelijkheid – onderdeel van een actie rond de invoering van de euro – daarop onmiddellijk gestaakt.
Lees hier verder

‘Natuurlijk moeten kleine kinderen zo weinig mogelijk televisie kijken, maar als je zelf dagelijks het Journaal ziet, Netwerk, Nova en de BBC, dan raakt je autoriteit om het ding uit te houden toch aangetast. Dus gaat-ie aan.’
Lees hier verder

Op 747 AM, de ‘radiozender met overzicht’, worden tot en met vrijdag dagelijks twee voor de RVU-radioprijs genomineerde documentaires van nog niet afgestudeerde radiomakers uitgezonden. De kans dat een vrouw tijdens de rechtstreekse finale-uitzending op 5 september tot winnaar wordt gekozen is groot, want slechts één van de tien genomineerde inzendingen is gemaakt door een man.
Lees hier verder

“God op alle zenders.” EO-directeur A. de Boer probeert dat streven al langer te verwezenlijken, maar in het nieuwe tv-seizoen wordt het ook echt werkelijkheid. Dan is zijn omroep op alledrie de publieke netten te zien. “Ik beweer hiermee niet dat God ver te zoeken was op Nederland 3, maar het is erg bevredigend dat wij ook op Nederland 3 gaan uitzenden”, zei De Boer woensdag bij de EO-seizoenspresentatie.
Lees hier verder

Rolf Wouters werkte bij een reclamebureau toen zijn collega’s hem in 1988 voor de grap aanmeldden bij het talentenprogramma Showmasters van Sandra Reemer. Het begin van een tv-loopbaan bij RTL4 en sinds 1995 Veronica/Yorin. Per 1 oktober gaat hij voor 3 jaar naar de AVRO.
Lees hier verder

Was Sylvia Millecam privé ook altijd de grapjas, die gekke impulsieve meid, zoals velen haar kennen? ALFRED VAN DEN HEUVEL, die lang met haar samenwerkte in OOK DAT NOG, schilderde op haar begrafenis een ander portret van Sylvia, waarbij hij haar neerzette als een vrouw met een groot intellect, die kritisch was ingesteld. “Er zat denkwerk achter haar carrière”, zei hij.
Lees hier verder

Consumenten zijn nog niet bereid in de buidel te tasten voor het downloaden van muziek. De nieuwe diensten die momenteel worden ontwikkeld door de platenmaatschappijen zullen hier geen verandering inbrengen. Dit voorspelt onderzoeksbureau GartnerG2 in een nieuw rapport.
Lees hier verder

De Amerikaanse serie Cheers is al jaren geleden gestopt, maar de NCRV kan er niet genoeg van krijgen. Ook in het nieuwe tv-seizoen blijft de omroep wekelijks de belevenissen van de stamgasten uit de gelijknamige kroeg uitzenden. Dat blijkt uit de winterprogrammering van de NCRV.
Lees hier verder

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Tot morgen.

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email