Zoek
Sluit dit zoekvak.

Erik de Zwart krijgt Marconi Oeuvre Award

Radio deejay en zakenman Erik de Zwart is de winnaar van de Marconi Oeuvre Award 2009. De Zwart verdient de prijs omdat hij al dertig jaar een radioman ‘pur sang’ is. Dat heeft de jury van deze vakprijs woensdag naar buiten gebracht. De jury, die bestond uit vakmensen van commerciële en publieke radio-omroepen, roemt De Zwart om zijn bijdrage aan de ontwikkeling van het Nederlandse radiolandschap.

‘Mr. Radio’, zoals de deejay ook wel wordt genoemd, werd in de jaren tachtig bekend met programma’s als Bart en De Zwart, De Stemband en de Nederlandse Top 40. Vorig jaar maakte de plaatjesdraaier zijn comeback bij Radio Veronica, waar hij momenteel Top 40 Hitdossier presenteert. De Marconi Awards zijn radioprijzen ‘door vakmensen voor vakmensen’. De uitreiking vindt plaats op 16 september voor de veertiende keer. Naast de Oeuvre Award zal de jury ook prijzen uitreiken voor het beste radioprogramma, beste presentator / deejay, beste radiozender en beste aanstormend talent.

De genomineerden voor de Marconi Awards in de overige categorieën zijn:

Aanstormend talent
– Bert van Lent, 3FM
– Annemieke Schollaerdt, 3FM
– Petra Grijzen, BNR

Beste presentator
– Edwin Evers, Radio 538
– Giel Beelen, 3FM
– Bas van Werven, BNR

Beste programma
– Timur Open Radio (Timor Perlin), 3FM
– Top 40 (Jeroen Nieuwenhuize), Radio 538
– Aan de Slag (Paul van Liempt), BNR
 
Beste zender
– 100% NL
– 3FM
– Radio 538

De vakjury bestaat uit: Daniël Dekker (Tros, juryvoorzitter), Roland Snoeijer (100%NL), Rens de Jong (BNR Nieuwsradio), Roeland van Zeijst (Broadcast Magazine), Jurre Bosman (Nps), Iwan Reuvekamp (Nice1), Wouter van der Goes (Q-Music), Jeroen Nieuwenhuize (Radio 538) en Patrick Kraakman (Radio Veronica). [Radiowereld.NL]