Headlines uit de krant: dinsdag 12 februari

De Nederlandse satelliettelevisieaanbieder CanalDigitaal heeft een nieuw abonnement aangekondigd. Dit recreatieabonnement is bestemd voor de satellietkijker die alleen gebruik maakt van satellietontvangst tijdens de kampeer- en vakantieperiode. In het voorjaar en de zomer kan men kijken naar de belangrijkste Nederlandse televisiezenders.

Het recreatieabonnement is geldig van 21 maart tot en met 21 september. De abonnee kan hiermee de zenders RTL4, RTL5, RTL7, RTL8, Net5, SBS6, Veronica, Eurosport, Discovery, National Geographic Channel, Animal Planet, TMF, de MTV/VH zenders, Comedy Central, Jetix, Nickelodeon en natuurlijk Nederland 1, 2 en 3 zien. Daarnaast kan men, bij gebruik van de DUO LNB 60, ook de regionale zenders op de Astra3-positie bekijken die net als BVN TV (Astra1) ongecodeerd uitzenden. Het recreatieabonnement komt in feite overeen met het basispakket van CanalDigitaal. De prijs is echter hoger. Voor het basispakket dient de abonnee 8,95 euro per maand te betalen. Het recreatieabonnement kost tijdens de zes maanden looptijd maandelijks 9,99 euro. Lees verder

Love
RTL4 stoft de tv-formule All You Need Is Love af. Na een succesvolle kerstspecial en komende donderdag een Valentijnsspecial komt er in april ook weer een reguliere reeks van de show, meldde een RTL-woordvoerster maandag. Het programma rond ‘liefdesdokter’ Robert ten Brink zal niet in een grote tv-studio worden opgenomen, maar in reportagevorm worden gedraaid. Lees verder

Dag
Een rustiger uitstraling, duidelijker onderscheid tussen het belangrijkste nieuws en de achtergronden en dagelijks meer artikelen uit de Volkskrant. Dat zijn de voornaamste veranderingen bij de gratis krant DAG, die morgen voor het eerst in vernieuwde vorm verschijnt. De vierde gratis krant van Nederland, die afgelopen mei op de markt kwam, moet daarmee de hoger opgeleide jongeren van 18 tot 35 jaar gaan bereiken, die vaak geen betaalde krant meer lezen. DAG mikte tot nu toe op ‘mbo-plus’ en gaat zich richten op ‘hbo-plus’. De veranderingen zijn doorgevoerd in opdracht van uitgever PCM, met telecombedrijf KPN eigenaar van DAG. Onlangs werd bekend dat PCM ontevreden was over de krant, die tot december 9 miljoen euro verlies leed. DAG wordt nu versneld ondergebracht bij de Volkskrant. Voor de financiering wordt ook gesproken met de Stichting de Volkskrant, een van de aandeelhouders van PCM. Lees verder

Citroënverkoper
‘Lama’ Jeroen van Koningsbrugge (34) is met zijn sketchprogramma ‘Draadstaal’ binnenkort op primetime bij de VPRO te zien. Hij wil liever niet met Van Kooten en De Bie vergeleken worden. „Doe ons dat niet aan, we zijn net begonnen.” Warmdraaien blijkt niet nodig. Al tijdens de eerste inspeeloefening hebben de Lama’s het Posttheater in Arnhem in hun greep. De zaal zit vol joelende fans: jong publiek, waaronder opvallend veel meisjes die nieuwsgierig zijn hoe vier heren met humor er van dichtbij uitzien. Negentig minuten lang draait de geoliede improvisatiemachine op volle toeren en dan kan Jeroen van Koningsbrugge (34) in de foyer op zoek naar een sigaret. Het ging lekker, beaamt hij, terwijl hij een handtekening uitdeelt aan een fan. Lees verder

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email