Zoek
Sluit dit zoekvak.

SBS-groep grootste stijger in maart met 26,7%

De SBS-groep is in vergelijking met RTL Nederland en de Nederlandse Publieke Omroep het meest gestegen in de maand maart. De drie SBS-zenders behaalden afgelopen maand een gemiddeld marktaandeel van 26,7% waar in maart 2008 nog 26,1% werd genoteerd. SBS 6 behaalde haar hoogste maartscore (13,1%) in vier jaar. Veronica bleef steken op 6,3% en NET 5 behaalde een marktaandeel van 7,3%.

SBS 6 kan terugkijken op een zeer succesvolle maartmaand. Net als voorgaande maanden weet de zender zich met name op de vooravond flink te verbeteren. NET 5, de tv-zender die momenteel 10 jaar bestaat heeft een marktaandeel van 7,3% en is daarmee de, op een na, snelst groeiende zender van Nederland.

Veronica heeft een goede maand achter de rug. De zender kwam tot een marktaandeel van 6,3% in de doelgroep 20 tot 49 wat een evenaring betekent van de beste maartscore ooit. Bovengenoemde maandcijfers zijn inclusief uitgesteld kijken, met uitzondering van de laatste 7 dagen van de maand. [Radiowereld.NL]