Veronica Magazine niet meer in de verkoop

Het Duitse mediaconcern ProSiebenSat.1 Media ag heeft het verkoopproces van het blad Veronica Magazine gestopt, aldus een woordvoerder van het Duitse bedrijf vrijdag tegen Dow Jones Nieuwsdienst. “We zijn ermee gestopt het blad aan geïnteresseerde partijen aan te bieden, omdat de actuele marktomstandigheden niet gunstig zijn”, aldus de woordvoerder.

Men laat in het midden of overwogen wordt in een later stadium het verkoopproces zal worden hervat en tegen welke voorwaarden dit eventueel zal geschieden. Het blad, wat bekend staat als winstgevend met een groot bereik, brengt wekelijks een overzicht van diverse tv-zenders (zonder radioinformatie).

Telegraaf Media Groep nv (TMG), dat zijn tijdschriftengroep momenteel tegen het licht houdt, heeft altijd erkend interesse te hebben in Veronica Magazine. TMG heeft momenteel een strategisch belang van 12 procent in ProSieben. [Radio.NL/Novum/Dow Jones]