Kort media nieuws: vrijdag 21 februari 2003 [Deel 2]

[16.00 uur]
Goedemiddag.
In een Amerikaanse quiz is in september een geldbedrag van 1 miljard dollar te winnen. De televisieproducent van Who Wants To Be A Millionaire geeft deze prijs weg in samenwerking met frisdrankfabrikant Pepsi. Duizend kandidaten zullen deelnemen aan een afvalrace, waarna één winnaar kans maakt op de hoofdprijs.

André van Duin keert voorlopig niet terug op televisie met een eigen programma. De komiek werd vorig jaar door de Tros bij RTL 4 weggehaald en was sindsdien alleen te zien in een geflopt bingoprogramma. RTL 4 gaat wel door met het herhalen van oude programma´s met Van Duin. Daarnaast is hij opnieuw te zien in het Vara-programma Studio Spaan met een wekelijks item.

Wilt U op de hoogte worden gehouden van het laatste satelliet nieuws via e-mail?
Wekelijks de nieuwste updates van satellietradio- en TV-stations, nieuwe TV- en radiostations via de diverse Europese satellieten, frequentiewisselingen en aandacht voor de Nederlandse radio- en TV-stations in het Nederlandse Canal Digitaal-pakket. Aanmelden voor deze nieuwsbrief kan via deze mailinglist

Esther Duller gaat een nieuw magazine presenteren op RTL 4. De voormalig omroepster zal vanaf 4 maart elke dinsdag, woensdag en donderdag te zien zijn met ´Aperitivo´. Het programma zal gaan over onder meer mode, beauty en life-style.

De AVRO zendt vanaf donderdag 27 februari een nieuwe reeks uit van ´Hoge Bomen´. In elke aflevering staat een beroemdheid centraal. Presentator Pieter-Jan Hagens praat met bekenden van de betrokken persoon om zo een portret te maken. In de eerste aflevering staat Prins Bernhard centraal.

Op zoek naar een leuke baan in de mediawereld? Wil je jezelf bewijzen? Ga dan op zoek naar je ideale werkgever bij onze vacatures! Regelmatig geupdate, dus actueel. Je kunt natuurlijk door de vacatures bladeren, maar je kunt jezelf ook laten vinden door een bedrijf!
Geef je daarvoor op bij ‘Biedt zich aan’, een nieuwe rubriek van Radio.nl. Hier kun je kort aangeven wie je bent en wat je kunt, en dit als korte advertentie bij ons achterlaten. Vervolgens kun je door organisaties gevonden worden. Simpel toch?

Victor Reinier presenteert vanaf aankomende zaterdag het populair wetenschappelijke programma ´Victor Op Zoek´ bij RTL 5. Elke week zal hij de meest recente vindingen op het gebied van techniek en wetenschap laten zien. Reinier volgt Jan Douwe Kroeske op als presentator. Kroeske vertrok een paar maanden geleden naar Veronica.

Presentatrice Lesley Brehm wordt een van de nieuwe gezichten van Veronica. Dat meldt tvbabes.com. De website kan echter niet vertellen of Brehm een programma gaat presenteren of als netmaster, een soort omroepster, voor de zender gaat werken.

Alles over de etherfrequenties. U leest het elke dag op Radio.nl in het Zerobase Dossier.

Yorin is uitgenodigd voor een hoorzitting bij het C.v.d.M, omdat het voornemen bestaat een boete op te leggen wegens overtreding van de reclamebepalingen (artikel 52j Mediabesluit). Dit wegens reclameuitingen voor het blad Girlz in de – gelijknamige – titel van het programma en het programma zelf.

Tussen 1990 en 2000 zijn jongeren iets minder televisie gaan kijken. In 2000 besteedde de jeugd gemiddeld 92 minuten per dag aan tv-kijken; in 1990 was dit nog 106 minuten. De tijd die achter de computer wordt doorgebracht is juist toegenomen, van 8 minuten per dag in 1990 tot 25 minuten per dag tien jaar later.

Eindelijk, na vele jaren is de Amsterdamse radiozender “Decibel” weer terug, op internet. De zender waar Jeroen van Inkel, Adam Curry en vele anderen hun loopbaan begonnen zend voorlopig een non-stop stream uit met hits uit de jaren 80 te beluisteren via Decibel.fm

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (eventueel anoniem via een invulformulier). Laat het weten via een persoonlijke E-mail of anoniem aan Radio.nl Alles is welkom.

Zes jaar geleden is RadioWereld opgericht, aanstaande maandag staat het bij de voordeur(?). Meer nieuws volgt over twee dagen ! ! !