Zoek
Sluit dit zoekvak.

Arend Langenberg herstelt van bestraling

Arend Langenberg wordt half augustus geopereerd. Artsen gaan de kwaadaardige tumor in de endeldarm van de nieuwslezer verwijderen. “Ik zit in de laatste behandelweek van de radiotherapie”, vertelt hij in De Telegraaf. “De volgende stap is de operatie.” Verder zegt de nieuwslezer van Skyradio, Classic Fm en Veronica: “Gelukkig zijn de kansen op genezing goed, want er zijn geen uitzaaiingen”.

Langenberg (59) werd twee maanden geleden ziek. Radio.NL bracht dit als eerste naar buiten, maar Skyradio was daar, op z’n zachts uitgedrukt, allerminst blij mee. Jan Willem van Hofwegen, persvoorlichter van de Skygroup, wilde wederom totaal niets vertellen.

Toch brachten diverse kranten en tv-programma’s een dag later ook het nieuws over de ziekte van Nederland bekendste nieuwslezer Arend Langenberg. Opmerkelijk is dat Langenberg daarna zelf ook uitgebreid vertelde wat er een de hand was. Volgens Langenberg gaat het weer erg goed met hem. Vrijdag krijgt hij nog één bestraling. Daarna gaat de 59-jarige Langenberg op vakantie in zijn appartement op Menorca voor een korte herstelperiode en om weer op krachten te komen. 13 augustus wordt de tumor in zijn endeldarm verwijderd.

Langenberg begon zijn carrière in de jaren zeventig bij Radio Veronica. Naast zijn werk als nieuwslezer spreekt hij voice-overs in voor televisieprogramma’s (Peter R. de Vries – misdaadverslaggever) en reclamespots. [Radio.NL/Novum]