Komkommer-nieuws op Vrijdag 2 Augustus 2001

05.00 uur

De rechtbank in Middelburg heeft Canal+ voor een groot gedeelte in het gelijk gesteld in de rechtzaak die de betaalzender Canal+had aangespannen tegen een shop die illegale smartcards verkocht. Met de cards was het mogelijk zonder abonnement naar de programma˜s van Canal+ en Canal Digitaal te kijken.

Wilt u helemaal op hoogte zijn, surf naar de Zerobase afdeling op de Radiowereld

De Avro dreigt met juridische stappen tegen Gertjan Dröges nieuwe station Net5, zo meld Villa Media. Dröge begint daar binnenkort een programma dat Glamourland heet, zonder toestemming van de Avro, die mede-eigenaar zegt te zijn van die naam. Net5 vindt dat de Avro de titel niet kan claimen met als enig doel het elders van de buis te houden. De Avro zegt dat een titel nog op vele andere manier kan worden ingezet.

De vakbonden hebben met de noordelijke uitgever NDC bijna een akkoord bereikt over het sociaal plan. Maandag kwamen bonden en directie een ouderenregeling overeen die geldt voor alle 1300 werknemers van het concern. De NDC is uitgever van onder meer de Leeuwarder Courant, het Nieuwsblad van het Noorden en de Drentse Courant. Het sociaal plan is nodig vanwege de invoering van een nieuw advertentiesysteem en samenvoeging van de kranten in Drenthe en Groningen.

We zitten weer midden in de komkommertijd, daarom vragen we u, heeft u of uw omroep iets te melden, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom. Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of anoniem via deze site. Alles is welkom.

Presentatrice Anniko van Santen is van de TROS overgestapt naar de AVRO. Ze gaat samen met Lucille Werner het programma Alle Dieren Tellen Mee presenteren. Verder zal ze voor deze omroep ook werken aan radio, internet, diverse bladen en AVRO-tribune.

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de honderden vacatures van de RadioWereld.

Is het je wel eens opgevallen dat er op de publieke omroepen meestal blanke mannen van middelbare leeftijd in beeld komen? Natuurlijk zijn er wel uitzonderingen, maar uit onderzoek blijkt dat 83% van de mensen die in beeld komt tussen de 25 en de 65 jaar is. Op de site van de VARA kun je meer feiten lezen over leeftijdsdiscriminatie op televisie. Ook hebben zij een forum geopend waarin je jouw mening over dit onderwerp kunt geven en in discussie kunt gaan met anderen.

De musical 42nd Street wordt opgenomen in het Guinness Book of Records. De reizende musical van Joop van den Ende Theaterproducties heeft met 369.614 verkochte kaartjes in een seizoen een record gevestigd voor Nederland en België.

De regionale omroep RTV Oost verwacht komend seizoen de derby’s tussen Go Ahead Eagles, FC Zwolle en Heracles Almelo rechtstreeks te kunnen uitzenden. Volgens RTV Oost is de kans groot dat SBS6, de houder van de uitzendrechten van de Toto-divisie, toestemming geeft voor de rechtstreekse uitzendingen van de onderlinge wedstrijden van de drie clubs.

Nozy is de sms-dienst van Libertel en Free Record Shop voor jongeren. Nozy houdt je via sms op de hoogte van de nieuwste hypes, trends en het laatste film- en muzieknieuws. Op de site vind je ook beltonen en bellogo’s, een sms woordenboek en summerpics, dat zijn de foto’s die het promo-team van Nozy neemt op evenementen. Ook is er een overzicht van alle party’s in Nederland. Weet jij nog een leuk feest of evenement en staat die er nog niet bij, dan kun je deze insturen. Verder kun je lid worden van de club. Je wordt dan via sms op de hoogte gehouden van alles wat jou interesseert.

De website RadioWereld.nl stopt per 1 augustus met het forum Mediaroddels. In dit forum konden bezoekers discussieren over allerlei zaken die in de media spelen. De makers van de site hebben het forum gesloten nadat Radio 538-directeur Erik de Zwart dreigde met juridische stappen als de site doorging met Mediaroddels.
Lees hier verder

De NOS kampt met problemen om de twee aangekondigde themakanalen (een met cultuur en een met nieuws) te lanceren. De obstakels zijn gebrek aan geld en ruimte op de kabel, zo zei NOS-bestuurslid Hans van Beers onlangs. De omroep is in gesprek met staatssecretaris De Vries (Media) over de financiële kant van de zaak.
Lees hier verder

‘SBS en HMG weigeren het VPRO-programma Zomergasten drie fragmenten te geven voor een uitzending met Youp van ’t Hek. In Zomergasten praten bekende Nederlanders over televisie. Van ’t Hek wilde stukjes uit onder meer De Hunkering en Sex voor de Buch (HMG) en Sexquiz on the Beach (SBS) laten zien omdat hij over het thema ’trash-tv’ wilde praten. De VPRO krijgt deze fragmenten echter niet.’
Lees hier verder

Met het toepasselijke ,,Video killed the radio stars” van The Buggles werd precies twintig jaar geleden de muziekzender MTV gelanceerd. De ,,radio met beelden” groeide uit tot een wereldwijd media-imperium en blies de zieltogende muziekindustrie nieuw leven in.
Lees hier verder

Het pas geintroduceerde SafeAudio cd-kopieerbeveiliging van Macrovision is gekraakt. De eerste cd’s die zijn beveiligd met dit systeem zijn vorige maand in de VS en Europa op de markt gezet. Nu zijn de beveiligers weer aan zet.
Lees hier verder

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via
target=”_blank”>deze site Alles is welkom.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email