Dit was de laatste column van Peter Heerschop op Radio 538 (audio)

Peter Heerschop heeft vrijdagochtend zijn laatste column op Radio 538 gelezen. Na precies 20 jaar en 1050 columns is er een einde gekomen aan ‘Lieve Marianne’. Zijn laatste column sloot hij af met de woorden die hij veelvuldig gebruikte de afgelopen jaren: “Liefde, liefde en nog eens liefde.

Foto: video still stream

Vorige week werd bekend dat Radio 538 na 20 jaar de stekker trekt uit de wekelijkse column van Heerschop. Mogelijk krijgt deze een vervolg op vrijdagmiddag bij Humberto Tan op NPO Radio 1.

Het speciale afscheidsprogramma voor Heerschop werd gepresenteerd door Edwin Evers, die hem prees om zijn krankzinnige prestatie van de afgelopen 20 jaar. “De manier waarop je dat gedaan hebt. Hoe je het grote nieuws tot normale proporties hebt kunnen terugbrengen en hoe je de kleinste berichtjes uit de krant kon opblazen tot enorme ballonnen. Hoe je ook net weer even de lach en de traan bij elkaar kon brengen. Dat kunnen er maar weinig.

De column Lieve Marianne ontstond tijdens de Olympische Spelen in 2002, waar Evers met zijn ochtendteam van de partij waren.

Daarnaast was ook zijn goede vriend Viggo Waas van de partij, die hem betitelde als wereldkampioen column schrijven. “Het is knap om al twintig jaar het nieuws te beschrijven zoals Petertje Heerschop deed”.

Zelf liet Heerschop weten het een enorme eer te hebben gevonden wekelijks zijn column op 538 te mogen lezen. “Het was niet alleen mijn werk, maar ook het podium om mijn gedachten te omschrijven.” Ook grapte de cabaretier nog even dat hij ook al 20 jaar regelmatig zijn vrouw beledigt in de column. “Maar dat zou ik natuurlijk niet doen als het niet terecht was.

De laatste column van Heerschop op Radio 538 is hier terug te luisteren. [RadioWereld.NL]