Zoek
Sluit dit zoekvak.

NMO Luisteronderzoek week 45-2023: NPO Radio 2 is marktleider

NPO Radio 2 was in week 45 de best beluisterde radiozender van Nederland met 13,0%. Dit blijkt uit de nieuwe cijfers van het NMO Luisteronderzoek. Qmusic staat deze meting tweede met 12,8%, gevolgd door NPO Radio 1 op de derde plaats met 9,7%.

Foto: Pixabay

Qmusic noteert een flinke plus en zit NPO Radio 2 hierdoor op de hielen. Wel ziet Q het weekbereik dalen waardoor Sky Radio nu de meeste luisteraars per week heeft.

De tweede week van de 538 Top 1000 heeft de cijfers van Radio 538 een flinke boost gegeven, zowel het marktaandeel als het weekbereik en luistertijd zijn gestegen.

Bij NPO Radio 5 en Kink is juist een daling van het marktaandeel te zien doordat respectievelijk de Evergreen Top 1000 Stemweek en de Kink 1500 zijn afgelopen.

Radio 10 ziet zowel het marktaandeel als weekbereik in week 45 dalen, terwijl rivaal Joe na een korte stagnatie de weg omhoog weer heeft gevonden.

MediaCell+
De nieuwe luistercijfers worden gemeten met de MediaCell+ app van onderzoeksbureau Ipsos, waarbij het werkelijke luistergedrag gemeten wordt in plaats van dat er naderhand op basis van herinnering gerapporteerd wordt, zoals voorheen bij de dagboekmethode nog gebeurde.

In het NMO Luisteronderzoek participeren momenteel 95 radiozenders. De meetweek loopt van maandag tot en met zondag van 06:00 tot 24:00 uur in de doelgroep 13+. [RadioWereld.NL]

Luistercijfers in week 45