Radio Drenthe komt met nieuwe Drentse 1000, stemmen vanaf vrijdag

Radio Drenthe komt ook dit jaar met de Drentse 1000 als tegenhanger van de Top 2000. Vanaf vrijdag (17 november) kan er weer gestemd worden voor de lijst. Om stemmen te ronselen rijdt de regionale publieke omroep weer een week lang met een stembus door de provincie.

Foto: video still

De Drentse 1000 is volgens Radio Drenthe, dé muzieklijst ‘veur en deur’ Drenthe. Of die nummers nou Engels, Drents, Nederlands of anderstalig zijn, alles is welkom. Het is de derde keer dat Radio Drenthe de lijst samenstelt en uitzendt.

De vorige twee edities stond ‘Hier kom ik weg’ van Daniël Lohues op de eerste plek. Vanaf vrijdag mogen de luisteraars acht dagen lang bepalen of dit ook dit jaar het geval is. Tijdens de stemweek rijdt de touringcar van RTV Drenthe door de provincie en staat elke ochtend tussen 9 en 13 uur op een andere locatie. Vrijdag start de rit in Emmen om via Coevorden, Dwingeloo, Assen en Hoogeveen een week later weer in Emmen aan te komen.

Van kerst tot en met oudejaarsdag
De Drentse 1000 wordt van 24 tot en met 31 december uitgezonden op zowel Radio als TV Drenthe. De openingsshow begint om 18 uur en duurt tot 19 uur. René Steenbergen draait in dat uur vijf nummers van de hitlijst. De dagen daarna is de lijst elke dag tussen 7 en 18 uur te horen. De presentatie is in handen van René Steenbergen, Judith Regendorp, Anouk Middel en Wim Boer. Op 31 december wordt vlak voor zessen de nummer één van de lijst gedraaid. [RadioWereld.NL]