Zoek
Sluit dit zoekvak.

Radio Drenthe start maandag met nieuwe programmering, René Karst in het weekend

Radio Drenthe start maandag (5 september) met een nieuwe programmering. Opvallendste wijzigingen zijn dat ‘De dag van Drenthe’ als programmanaam weer verdwijnt, Judith Regendorp van de middag naar de ochtend verhuist en dat de Drentse entertainer en muzikant René Karst een programma op zaterdagmiddag krijgt.

RTV Drenthe/Fred van Os

De ochtend van Radio Drenthe begint vanaf maandag een uur later. Vanaf 7 uur is Regendorp te horen met ‘Goedemorgen Drenthe’. Zij neemt na een jaar het stokje over van Edwin Mooibroek. Zoals RadioWereld.NL onlangs al meldde is Wim Boer vanaf 9 uur te horen met ‘Koffie en Keuvelen’. Het programma bevat veel muziek van eigen bodem. Het eerste uur wordt zelfs geheel gevuld met Nederpop.

Anouk Middel verhuist naar het blok tussen 12 en 15 uur wat weer als vanouds ‘Anouk in de middag’ gaat heten. René Steenbergen blijft in de middag tot 18 uur te horen. Zijn programma heet voortaan ‘Studio Steenbergen’ en bevat het eerste uur veel hits uit de 60’s en 70’s. Johan Derksen is als vanouds vanaf 18 uur te horen.

Nieuw op zaterdagmiddag is René Karst. Tussen 14 en 16 uur presenteert hij ‘Karstival’. “Ik wil graag elke week een feestje van twee uur maken, een soort festival, maar dan van mijzelf”, aldus de zanger over zijn nieuwe programma. Andere nieuwe programma’s op zaterdag zijn ‘De Boer op’ en de ‘Ziezozaterdagshow’.

Zo af en toe moet je de programma’s tegen het licht houden en kijken waar je nog beter kunt aansluiten bij het publiek van Radio Drenthe”, zo verklaart hoofdredacteur/directeur Dink Binnendijk de wijzigingen. “Met deze aanpassingen hopen we de luisteraars een groot plezier te doen.” [RadioWereld.NL]