Zoek
Sluit dit zoekvak.

Roelof Hemmen krijgt eigen nieuwsdesk in talkshow van Eva Jinek

Radio- en tv-presentator Roelof Hemmen wordt vanaf dinsdag de vaste sidekick van Eva Jinek in haar talkshow op RTL4. De voormalig presentator van BNR Nieuwsradio en het RTL Nieuws krijgt zijn eigen nieuwsdesk bij Jinek.

Foto: Still RTL4

Roelof moet met de cijfers en feiten duiding en achtergrond geven bij het nieuws. Jinek is de komende maanden elke werkdag rond om 22.00 uur te zien op RTL 4.

De presentator zal maandagavond niet bij de seizoenspremière van de talkshow van Eva Jinek aanwezig zijn. Volgens RTL Boulevard had hij nog een schnabbel ingepland. Hij was als dagvoorzitter ingehuurd in Utrecht.

Roelof Hemmen
Roelof Hemmen (1963) begon zijn journalistieke loopbaan als verslaggever bij de Telegraaf. Na twee jaar stapte hij over naar RTL Nieuws waar hij 23 jaar werkte als verslaggever en nieuwsanchor van het Half Acht Nieuws.

Daarnaast werkte hij mee aan RTL Nieuws-documentaires over de aanslag op de koninklijke familie in Apeldoorn, de nasleep van de MH17-ramp en de Nederlandse militaire missie in Afghanistan.

In 2011 startte Roelof bij BNR Nieuwsradio. En in 2016 verliet hij zijn grote liefde – de televisie – definitief voor zijn nieuwe liefde: de radio.

In juni 2020 stopte hij bij BNR Nieuwsradio en ging aan de slag bij Radio 538 als nieuwslezer bij de ‘538 Ochtendshow met Frank Dane’. Hij verving Henk Blok, die vanwege gezondheidsredenen met sabbatical ging.

Maar vorig jaar stopte hij als nieuwslezer bij Radio 538. De ochtendshow van Frank Dane werd onverwacht van de radio gehaald wegens tegenvallende luistercijfers. Daarnaast is Roelof is ook nog regelmatig dagvoorzitter en presentatiecoach. [Radiowereld.NL]