Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Roelof Hemmen zwaaide af bij BNR Nieuwsradio

Roelof Hemmen heeft vrijdagochtend na negen jaar zijn laatste programma gepresenteerd op BNR Nieuwsradio. De radiopresentator en nieuwslezer heeft de landelijke nieuwszender ingeruild voor Radio 538.

Roelof Hemmen zwaaide af bij BNR Nieuwsradio Sinds juni is Hemmen te horen als nieuwslezer tijdens de ochtendshow op Radio 538, waar hij Henk Blok opvolgde.

Hierdoor neemt hij afscheid van BNR als programmamaker. Na de zomer zal Hemmen nog wel een podcastserie voor BNR maken.

Dit was mijn laatste uitzending bij BNR”, aldus Hemmen vrijdagochtend tijdens zijn laatste programma.“Na negen jaar! Het was schitterend. Ik heb van elke minuut genoten.”

“Big Five was voor mij de piek op de kerstboom. Elke dag een uur met interessante mensen over belangrijke onderwerpen. Dat werd gewaardeerd door jou lieve luisteraar.

Bedankt voor al die uren aandacht en betrokken reacties. Er was ook waardering vanuit het vak. De Big Five was genomineerd voor de Zilveren Reissmicrofoon, een prachtige erkenning voor wat we doen.

De Big Five blijft gelukkig. En ik ga weg. Ik ga naar de ochtendshow van 538. Weer een keer van de hoge duikplank. Totaal anders, maar een prachtig nieuw avontuur.

Hemmen was sinds 2011 op BNR te horen. Daar presenteerde hij op vrijdag het middagprogramma. Later ging Hemmen onder meer het lunchprogramma BLT en het interviewprogramma Hemmen presenteren. Sinds twee jaar presenteerde hij BNR’s Big Five.

BNR’s Big Five wordt vanaf maandag (13 juli) gepresenteerd door Diana Matroos. Vanaf 3 augustus gaat ze dit afwisselen met Art Rooijakkers. [Radiowereld.NL]
Foto: Radio.NL