Radio 538 wil weer voetbal kijken op Museumplein

Radio 538 wil vanaf de kwartfinales van het Europees kampioenschap voetbal weer grote schermen plaatsen op het Museumplein. De landelijke commerciële radiozender heeft een vergunning aangevraagd bij de gemeente Amsterdam. Ook zouden verschillende artiesten de voetbalfans moeten komen vermaken.

Radio 538 wil het enorme scherm plaatsen tijdens de kwartfinale, halve finale en finale van het EK. “Het is mooi om weer met z’n allen een nationaal feestgevoel neer te zetten”, vindt de algemeen directeur van de zender. “Twee jaar geleden hebben we dat met veel succes gedaan en we willen dat het nu weer zover gaat komen.”

Of het Museumplein ook echt weer wordt omgedoopt tot 538 Oranjeplein, is de vraag. De Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan zei eerder deze maand weliswaar dat grote schermen in de binnenstad geen probleem zijn, maar of artiesten ook op mogen treden is onduidelijk.

Radio 538 organiseerde jarenlang op Koninginnedag een groots concert op het Museumplein, maar daarvoor kreeg de zender geen vergunning meer. De gemeente Amsterdam wilde het aantal mensen dat Koninginnedag in de binnenstad viert stevig beperken. Twee jaar geleden volgden ruim 180 duizend bezoekers de WK-finale op het Museumplein. [Novum/Radio.NL]