3FM start vanaf september met nieuwe programmering (Update)

NPO 3FM start vanaf maandag 12 september met een nieuwe programmering. 3FM-deejays Rob Janssen en Wijnand Speelman zijn vanaf dan elke werkdag te horen met hun nieuwe ochtendshow. Barend van Deelen maakt de overstap van Radio 538 en is de nieuwe presentator van de middagshow op 3FM. Hij start echter pas begin oktober.

De geruchten gingen al even, maar nu is het bevestigd. Rob Janssen en Wijnand Speelman (AvroTros/Kro-Ncrv) gaan de ochtendshow presenteren. Elke werkdag van 06.00 tot 09.30 uur zorgt het duo voor een positief geluid in de ochtend. In deze show staat humor, het hier en nu en muziek centraal.

Rob en Wijnand hebben zich als duo op de vrijdagavond ijzersterk bewezen,” aldus zendermanager Menno de Boer.

Ik bewonder hun drive, inzet en creativiteit. Dit is het moment om samen hun ambitie – een eigen ochtendshow – waar te maken. Ze zijn ‘die hard’ muziekliefhebbers, hebben waanzinnige chemie en staan met hun programma in het hier en nu. We willen een zender zijn waar je je snel thuis voelt, met een brede blik en open mind: soms hoor je bij ons nét even die andere classic of iets gloednieuws. Juist dat maakt 3FM zo verrassend en dat avontuur past bij ons.

Foto: Adriaan van de Polder

Muziek centraal
Jorien Renkema blijft van 09.30 tot 12.00 uur te horen met ‘Het Betere Werk’ (AvroTros), al wordt zij gedurende haar zwangerschapsverlof vervangen door Sophie Hijlkema. Timur Perlin krijgt één uurtje in de middag. Hij mag in het nieuwe radioseizoen het lunchprogramma ‘Requestival’ presenteren van 12.00 tot 13.00 uur (BnnVara).

Nieuw is Sander Hoogendoorn in de middag van 13.00 tot 16.00 uur (BnnVara), met een show waar muziek centraal staat en de eindsprint richting het einde van de werkdag met karakter wordt ingezet. Op maandag 3 oktober start het nieuwe middagprogramma van Barend van Deelen (PowNed), te horen tussen 16.00 tot 19.00 uur van maandag tot en met donderdag. Een middagshow die frisser, sneller is en avontuur in zich heeft. Van Deelen was al eerder te horen op 3FM, maar vertrok eind 2016 naar Radio 538.

Menno de Boer: “Met Barend kiezen we voor een groot radiotalent. Ik ben trots dat hij terugkeert bij 3FM. Hij heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een onderscheidende en ervaren radiomaker met een eigen sound. Hij is klaar om de middag te veroveren.”

Aansluitend presenteert Frank van der Lende (BnnVara) de vroege avond van 19.00 tot 21.00 uur, waar artiesten en live-muziek een belangrijke rol krijgen. Sagid Carter sluit de werkdag af met 3voor12 Radio (Vpro) dat van maandag tot en met donderdag te horen is tot middernacht. Vooralsnog blijft dit programma bestaan, maar de Vpro heeft woensdagmiddag bekendgemaakt dat de NPO begin 2023 alsnog de stekker trekt uit 3voor12 Radio.

Eddy Keur op 3FM
3FM verwelkomt ook Eddy Keur (PowNed) in de programmering. Op vrijdagmiddag hangt hij elke week de slingers op met een andere 3FM-deejay. Eddy is vrijdag van 16.00 tot 19.00 uur te horen. Jamie Reuter en Olivier Bakker (PowNed) vormen een nieuw duo op de vroege vrijdagavond, van 19.00 tot 22.00 uur, met een programma bomvol nieuwe én live-muziek. Het weekend goed inzetten kan als altijd met De Boem Boem Discoshow, gepresenteerd door 3FM-deejay Rámon Verkoeijen (BnnVara).

Menno de Boer: “Met deze getalenteerde radiomakers hebben we een perfecte flow in de dag te pakken. Ik kijk ontzettend uit naar de nieuwe programma’s en hoe de teams zich de komende tijd gaan ontwikkelen. Ook in het nieuwe radioseizoen blijft 3FM dé zender met een grenzeloze liefde voor muziek die we graag delen met luisteraars. We zijn de kraamkamer van Nederlands talent en we supporten acts vanaf het prille begin tot en met hun grote shows. Het 3FM-geluid zal onderscheidend zijn: pop in de breedte gecombineerd met bandgeluid, nieuwe muziek en live-optredens.

Het weekend
In het weekend neemt Vera Siemons de luisteraars mee naar de tofste festivals, concerten en artiesten in Vera on Track (NTR), van 19.00 tot 21.00 uur. In Club Cleven (Vpro) covert Eva Cleven samen met de luisteraar het moderne Nederlandse uitgaansleven in brede zin: van Lowlands’ X-Ray tot clubavonden in TivoliVredenburg en Encore in De Melkweg. Op zaterdag van 21.00 tot 00.00 uur. Zondag op hetzelfde tijdstip doet het programma ‘Wat Anders’ (Zwart) zijn intrede op 3FM waar volop ruimte is voor hiphop.

De rest van de programmering wordt binnenkort bekendgemaakt. Onder meer Eva Koreman en Mark van der Molen moeten nog een plekje krijgen. Van Herman Hofman werd onlangs al bekend dat er voor hem geen plek meer is bij 3FM. En ook weekenddeejay Joost Schulte verdwijnt van de zender. Hij gaat achter de schermen aan het werk. Daarnaast gaan geruchten dat ook Mart Meijer van 538 naar 3FM verhuist.

Het nieuwe radioseizoen start vanaf maandag 12 september op NPO 3FM. [RadioWereld.NL]

Nieuwe programmering 3FM
Maandag t/m donderdag
06:00 – 09:30 uur: Rob Janssen en Wijnand Speelman
09:30 – 12:00 uur: Jorien Renkema
12:00 – 13:00 uur: Timur Perlin
13:00 – 16:00 uur: Sander Hoogendoorn
16:00 – 19:00 uur: Barend van Deelen
19:00 – 21:00 uur: Frank van der Lende
21:00 – 00:00 uur: 3voor12 Radio: Sagid Carter

Vrijdag
06:00 – 09:30 uur: Rob Janssen en Wijnand Speelman
09:30 – 12:00 uur: Jorien Renkema
12:00 – 13:00 uur: Timur Perlin
13:00 – 16:00 uur: Sander Hoogendoorn
16:00 – 19:00 uur: Eddy Keur
19:00 – 22:00 uur: Jamie Reuter en Olivier Bakker
22:00 – 00:00 uur: Boem Boem Discoshow: Rámon Verkoeijen

Eén reactie

  1. Wat doet Eddy Keur op NPO 3FM? Gaan ze verouderen of niet?

Reacties zijn gesloten.