Zoek
Sluit dit zoekvak.

3voor12 Radio verdwijnt volgend jaar alsnog van 3FM

NPO 3FM schrapt per 1 januari 2023 3voor12 Radio alsnog uit de programmering. Dit heeft de Vpro vernomen uit het zogenoemde plaatsingsbesluit van de Raad van Bestuur van NPO. “We zijn verbijsterd over dit besluit”, aldus de omroep. Ook is de Vpro het niet eens met de motivering ervan.

De omroep voelt zich daarin gesterkt door brede steun voor 3voor12 uit de muzieksector van festivals, muzikanten, podia, platenlabels en sectororganisaties die het belang van 3voor12 voor het muziekklimaat in Nederland afgelopen weken bekrachtigden. De Vpro overweegt het besluit volgens de interne NPO-bezwaarprocedure aan te vechten en heeft tegelijk de blik naar voren gericht.

Online positie versterken
De Vpro is hoopvol over de mogelijkheid om, gesteund door 3FM en in samenwerking met andere omroepen en partners in de sector, de online positie van 3voor12 verder te ontwikkelen en versterken”, zo meldt de omroep. “3voor12 blijft zodoende een substantiële bijdrage leveren aan 3FM om nieuwe muziek en nieuw talent te signaleren en een podium te bieden. Hoe en in welke vorm, daarover gaat de Vpro hopelijk deze week al in gesprek met het zendermanagement van 3FM.

25 Jaar
3voor12 Radio is sinds 1998 te horen op 3FM en begon als 3voor12FM. Het programma werd in eerste instantie gepresenteerd door Dennis Weening. Later volgden Eric Corton, Roosmarijn Reijmer, Eva Koreman en Sagid Carter. Laatstgenoemde presenteert het programma sinds april 2020.

In mei ontstonden al de geruchten dat 3voor12 Radio na 25 jaar zou gaan verdwijnen van 3FM. Echter staat het programma nog wel in de woensdag gepresenteerde programmering. Maar eind dit jaar wordt dus alsnog de stekker uit het programma getrokken.

Waarom 3voor12 van de radio verdwijnt is niet bekendgemaakt. Ook is nog onduidelijk wat er als vervanging geprogrammeerd wordt. [RadioWereld.NL]