‘Rob Janssen en Wijnand Speelman naar de ochtend van 3FM’

Rob Janssen en Wijnand Speelman gaan de ochtendshow op NPO 3FM presenteren. Dit meldt het AD. De krant zegt een geraamte voor de nieuwe programmering te hebben ingezien.

Foto: Adriaan van de Polder

Momenteel zijn Janssen en Speelman nog in de avond op 3FM te horen. Maar die plek gaat naar Frank van der Lende, die nu nog met Eva Koreman in de middag te horen is. Koreman zou in de nieuwe programmering naar het weekend verhuizen.

Voor de middag waren Bram Krikke en Tom van de Weerd (Qmusic), Ruud de Wild (NPO Radio 2), Giel Beelen (NPO Radio 2) en Frank Dane (538) in beeld, maar is hiervoor loopt de zoektocht nog.

Wat wel volgens het AD hetzelfde blijft, is dat Jorien Renkema (10-12 uur) en Timur Perlin (12-14 uur) hun plek behouden. Huidig ochtenddeejay Sander Hoogendoorn staat op de planning voor de uren na Perlin.

Ook dreigt het doek na bijna 25 jaar te vallen voor ‘3 Voor 12’ in de avond. Olivier Bakker en Jamie Reuter zouden naar deze uren verhuizen. Zij zijn nu nog in het weekend te horen.

De afgelopen weken werd al duidelijk dat 3FM helemaal op de schop gaat. Zowel Hoogendoorn als Van der Lende en Koreman maakten al bekend dat zij hun huidige programma’s kwijtraken.

Met de nieuwe programmering probeert de NPO opnieuw de luistercijfers van 3FM omhoog te krijgen. Volgens de dinsdag gepubliceerde luistercijfers scoort de zender momenteel 2,2% marktaandeel bij 10+ en 3,4% bij de doelgroep 20-49 jaar.

Zowel de NPO als zenderbaas Menno de Boer en de verschillende omroepen willen niet reageren op de geruchten over de nieuwe programmering. [RadioWereld.NL]