Barend van Deelen over middagshow op 3FM: “Nu moet ik het waarmaken”

Door de overstap van Radio 538 naar 3FM te maken om de middagshow te presenteren heeft barend van Deelen zichzelf behoorlijk wat druk opgelegd. “Ik heb in het verleden niet de belofte ingelost en moet het nu waarmaken”, zegt de deejay in een interview met AD.

Foto: video still stream

Die druk voelt Van Deelen ook in de aanvoerdersrol bij 3FM. “En weet je, die had ik nodig. Laat die ogen maar op mij gericht zijn, laat mij de kar maar trekken.” Weglopen voor die verantwoordelijkheid doet hij niet. “Ik heb altijd een grote mond gehad én nu moet ik het laten zien.

Na ruim vijf jaar Radio 538 keerde Van Deelen in september weer terug bij 3FM. Bij 538 kreeg hij in de 2019 de kans om in de middag Coen Swijnenberg te vervangen, die thuis zat met een burn-out. Toen Swijnenberg terugkeerde moest Van Deelen ‘een stapje terug doen’ zo zegt hij in het AD. “Het voelde als degradatie, al was dat natuurlijk niet zo. Ik had alleen de pech dat het station heel grote namen in huis had en ik geduld moest opbrengen om voor mijn kansen te gaan.

En daarom besloot hij uiteindelijk het aanbod van 3FM aan te pakken en zijn droom om een middagshow te presenteren uit te laten komen. Maar dat is wel andere koek dan zijn music-driven shows en vrijdagavondprogramma die hij op 538 maakte. “Ik moet nu standaard een topniveau halen in plaats van af en toe een goede uitschieter. De radio blijft iets magisch en ik voel mij bij 3FM weer zo vrij als een vogel.” [RadioWereld.NL]

Eén reactie

Reacties zijn gesloten.