Luistercijfers juli – augustus 2022, marktleider Qmusic

De luistercijfers van het Nationaal Luister Onderzoek over de periode juli – augustus 2022 zijn bekendgemaakt door Stichting Nationaal Luister Onderzoek (NLO), de opdrachtgever van het luisteronderzoek. Volgens GFK staat Qmusic de 1ste plek gevolgd door NPO Radio 2.

De rapportage is gebaseerd op een representatieve landelijk steekproef van 8763 respondenten van 10 jaar en ouder.

Luistertijd
Als standaard tijdvak wordt 06.00 tot 24.00 uur gehanteerd. De gemiddelde luistertijd bedraagt in deze periode 2 uur en 17 minuten per dag, dat is 4 minuten minder als in de vorige periode. De gemiddelde luistertijd van de luisteraars is 4 uur en 4 minuten, hetzelfde als vorige maand.

Marktleider = Qmusic
Uit deze cijfers blijkt dat Qmusic marktleider is in deze periode met een marktaandeel van 12,5%, dit was een maand geleden 13,1%. NPO Radio 2 volgt vlak daarachter met 12,0%, dit was 12,1%. Radio 10 staat deze keer op de derde plek met 9,9%. Dit was 9,8%.

Op de vierde plaats staat deze maand NPO Radio 1 met 8,5%, dit was 8,4%. Radio 538 staat op de vijfde plaats met 7,9%, dit was 8,4%.

Stijgers: Radio 10, NPO Radio 1, Sky Radio, NPO Radio 5, E Power Radio, NPO Radio 4, Kink, Overige zenders.

Dalers: Qmusic, NPO Radio 2, Radio 538, Radio Veronica, 100% NL, NPO 3FM, Slam, BNR Nieuwsradio, Radio Decibel.

Gelijk: ORN Radio, Sublime, Classicnl.

Kijk op deze pagina voor een volledig overzicht van de afgelopen 20 jaar. Op dinsdag 18 oktober 2022 om 8:00 uur worden op RadioWereld.NL weer nieuwe luistercijfers gepubliceerd in opdracht van het Nationaal Luister Onderzoek. [RadioWereld.NL]

Eén reactie

  1. Laten we dit keer Kink uitroepen tot winnaar. Verder zie ik bij deze publicatie van luistercijfers, nauwelijks winnaars. Ik heb nog wel een opmerking over Radio Veronica. En dat is dat Radio Veronica bij de volgende publicatie van luistercijfers, weer een beetje gestegen moet zijn. Met een nieuwe programmering in het zicht komt het uiteindelijk wel weer goed met Radio Veronica, al kan dat even duren.