Walking with Dinosaurs’ bij NCRV

Omroep gaat miljoenen jaren terug.
Vanaf woensdag gaat de NCRV de prestigieuze BBC-documentaireserie Walking with Dinosaurs uitzenden. Deze documentaire is de duurste documentaire die de BBC ooit gemaakt heeft en alles ziet er dan ook verbluffend realistisch uit.

Hoe leefden de Stegosaurus, de Eustreptospondylus, de Brachiosaurus en de andere sauriërs zo’n honderd tot tweehonderd miljoen jaar geleden? In de zes delen wordt het leven van de dinosaurussen in al zijn facetten op een fascinerende manier neergezet. Niet alleen de dieren zelf worden getoond, ook aan de planten, insecten en het klimaat wordt ruim aandacht besteed.

De maker van de zesdelige serie is Mike Milne, hoofd computeranimatie bij The Frame Store, het bedrijf dat de computeranimaties realiseerde. Er werd gebruikgemaakt van de techniek van Jurassic Park, die gecombineerd werd met traditionele natuuropnamen. Milne werkte maar liefst drie jaar aan de serie en het resultaat kostte de BBC uiteindelijk twintig miljoen gulden.

Naast de zes afleveringen zijn er ook twee speciale afleveringen gemaakt die laten zien hoe de serie tot stand kwam. Deze specials worden in februari uitgezonden. (SkyRadio)

Gerelateerde berichten