Erik de Zwart: “Modeltreinhobby was voor mij logische stap naar de radio”

Erik de Zwart is vooral bekend als deejay bij diverse radiostations. Hij was mede-oprichter van Radio 538, directeur van 538, baas van Radio Veronica en voorzitter van de stichting Nederlandse Top 40. Maar hij heeft ook een bijzondere uit de hand gelopen hobby, namelijk modeltreinen en modelspoorbanen. En het was juist deze hobby die De Zwart bij de radio bracht, zo zegt hij in de Flex podcast.

Foto: video still Youtube

Toen ik uiteindelijk zelf begon met de treinbaan op zo’n klaptafeltje thuis, dan leer je solderen en ook de techniek en ook de liefde voor techniek. En ik denk dat dat voor mij ook een logische stap was naar de radio“, aldus de deejay.

En zeker vroeger, zo’n 40 a 50 jaar geleden was die radio zo analoog als ik weet niet hoe. Je had bandrecorders, je had microfoons en een mengpaneeltje. En je moest je plugjes allemaal zelf maken anders werd het allemaal veel te duur.

In de podcast vertelt De Zwart ook dat hij bezig is om een lineair thema tv-kanaal te willen beginnen over treinen. 24Trains is een soort Netflix voor treinliefhebbers, zoals hij dat zelf noemt. [RadioWereld.NL]