Erik de Zwart hekelt actie Kink: “Verander naam in Klik FM”

Erik de Zwart is niet te spreken over de actie van radiozender Kink om bij Agentschap Telecom (AT) te gaan klagen dat er Radio Veronica teveel gepraat zou worden. “Ik vind het niet zo leuk als Jan Hoogesteijn gaat klikken over Radio Veronica, omdat ze een belachelijke clausule hebben over praten. Dus ik stel voor dat we de naam Kink maar gewoon veranderen in Klik FM.

Foto: video still NPO Radio 5

Dit zegt de deejay in de podcast ‘Inboud4Cast’. Ondanks dat deze podcast gaat over organische groei van bedrijven en het hoofdzakelijk over zijn platform 24Trains gaat, kan radio niet buiten beschouwing gelaten worden.

En daarom komen ook de huidige ontwikkelingen in de radiowereld aan bod, waaronder de boete die Radio Veronica heeft gekregen van AT wegens teveel gepraat op de zender door een klacht van Kink. “Ik zou het niet doen, behalve als het publieke omroep is”, aldus De Zwart over de actie van Hoogesteijn. “Z’n frustratie begrijp ik wel, maar je moet het wel een beetje op z’n waarde blijven schatten.

Eerder dit jaar stapte Kink al naar de rechter om, vooralsnog, succesvol een veiling van de landelijke FM-frequenties af te dwingen. Daarin ziet De Zwart een herhaling van wat er 20 jaar geleden gebeurde rondom de FM-frequenties. “In 2003 was het Veronica onder leiding van Jan Hoogesteijn die de veiling hebben doorgedrukt en uiteindelijk zelf niet meededen en ik vraag me af of Kink überhaupt het geld zal hebben om mee te doen aan de frequentieveiling die nu dan eventueel gaat plaatsvinden.

Terug op de radio
In het nieuwe jaar gaat de deejay aan de slag bij NPO Radio 5, waar hij op vrijdagavond het Top 40 Hitdossier gaat presenteren. Is hij ook van mening dat Radio 5 het FM-netwerk van 3FM moet krijgen? “Nou dat zou niet eens hoeven.

De Zwart wijst erop dat de NPO vier landelijk dekkende FM-netwerken heeft. “3FM begint nu een beetje te borrelen en wie weet krijgt Menno (de Boer, red.) het aan de praat, dat zou mooi zijn, maar hoeveel mensen luisteren er op FM naar Radio 4? Dan krijg je Mozart met ruis. Vooral bij zachte passages dan ga je dat horen. Dan kun je beter DAB+ hebben, want dan hoor je dat absoluut niet, dat is gewoon cd-kwaliteit.

De deejay is ervan overtuigt dat Radio 5 met FM nog verder kan groeien. “Ik weet bijna zeker als je NPO Radio 5 op FM zet dat het naar de 10% marktaandeel schiet.” [RadioWereld.NL]

 

Eén reactie

  1. Nou dat DAB+ is helemaal niet zonder ruis veranderd het weer valt het uit of het staat te hikken en de ontvangst in de auto is helemaal onder de maat.
    FM is nog altijd het beste voor elke radiozender en als we het toch over teveel gepraat hebben stem dan eens af op NPO Radio 5 met Daniel Dekker met zijn lunchprogramma.
    Soms nog geen 7 platen per uur spreek de zenderbaas (Daniel Dekker) er maar eens op aan Erik als je voor Max gaat prensenteren.