Zoek
Sluit dit zoekvak.

NMO Luisteronderzoek week 17-2024: NPO Radio 2 is marktleider

NPO Radio 2 was in week 17 de best beluisterde radiozender van Nederland met een marktaandeel van 14,5%. Dit blijkt uit de nieuwe cijfers van het NMO Luisteronderzoek. Qmusic staat deze meting tweede met 11,8%, gevolgd door Radio 10 op de derde plaats met 9,1%.

Foto: Pixabay

Door de start van de meivakantie zagen veel radiostations het weekbereik dalen.

Daarnaast werd in week 17 een flink aantal lijstjes uitgezonden. NPO Radio 2 had de Koninklijke 500, Qmusic de Top 500 van de 00s, Sky Radio de @Work Top 500 en 100%NL de Vorstelijke 500. Opvallend is dat alleen NPO Radio 2 en Sky Radio profiteerden van hun lijsten.

Qmusic had in week 17 de meeste luisteraars, maar duikelt voor het eerst in tijden onder de 4 miljoen luisteraars. Bij Radio 538 zorgt vooral de kortere luistertijd voor een daling waardoor het marktaandeel voor het eerst in weken weer net onder de 9% uitkomt.

MediaCell+
De luistercijfers worden gemeten met de MediaCell+ app van onderzoeksbureau Ipsos, waarbij het werkelijke luistergedrag gemeten wordt in plaats van dat er naderhand op basis van herinnering gerapporteerd wordt, zoals tot 2023 bij de dagboekmethode nog gebeurde.

In het NMO Luisteronderzoek participeren ruim 80 radiozenders. De meetweek loopt van maandag tot en met zondag van 06:00 tot 24:00 uur in de doelgroep 13+. [RadioWereld.NL]

Luistercijfers in week 17