Positie HMG-topman Porsius wankelt

De positie van president-directeur Pieter Porsius van de Holland Media Groep (RTL4, 5 en Veronica) hangt aan een zijden draad. De aandeelhouders en managing board hebben maandag een indringend gesprek gehad met Porsius over zijn toekomst.

Volgens een HMG-woordvoerster is het besluit dat de topman opstapt echter nog niet gevallen. ,,De zaak is absoluut niet rond”, vertelt ze dinsdag. ,,De afspraak is dat er op heel korte termijn verder wordt gesproken.” Onderwerp van gesprek zijn de taken en bevoegdheden van de directie nu en in de toekomst, en de rol van Porsius daarin, aldus de zegsvrouwe.

De ondernemingsraad heeft aangegeven het vertrouwen in Porsius dinsdag openlijk op te zeggen. Het gebrek aan communicatie van de kant van Porsius is de ondernemingsraad al langer een doorn in het oog. Om de demotivatie onder het personeel en het hoge ziekteverzuim te lijf te gaan, stelde de or eerder al eens voor een ‘peoples manager’ aan te stellen naast ‘cijfertjesman’ Porsius. (ANP)