Zoek
Sluit dit zoekvak.

Erwin Schievink nieuwe eindredacteur Argos Radio

Erwin Schievink is vanaf 1 april de nieuwe eindredacteur van Argos, het onderzoeksplatform van Human en de Vpro. ‘Argos Radio’ is iedere zaterdag te beluisteren vanaf 14.00 uur op NPO Radio 1. Schievink was voorheen eindredacteur bij de talkshow M van Margriet van der Linden, die door lage kijkcijfers moest stoppen.

Eerder was Erwin Schievink eindredacteur van consumentenprogramma Kassa en Editie NL. Daarnaast is hij journalistlid bij de Raad voor Journalistiek. Hij begon zijn carrière bij Tros Radar als redacteur, later werd hij verslaggever en eindredacteur.

Schievink: ‘Argos is een van de pijlers onder de onderzoeksjournalistiek bij de NPO en ik vind het een eer dat ik daar leiding aan mag geven. Zeker in deze tijden van desinformatie en fakenews bewijst Argos wekelijks zijn grote maatschappelijke waarde. Door vast te houden en door te bijten. Ik kijk ernaar uit om samen met de redactie het programma nog verder uit te bouwen op verschillende platforms. Met altijd de waarheid als doel en innovatieve journalistiek als middel om die boven water te krijgen.

Argos
Argos doet journalistiek speurwerk naar opmerkelijke achtergronden bij het nieuws, of zaken die nieuws zouden moeten zijn. Naast het NPO Radio 1 programma ‘Argos Radio‘ op zaterdag is ‘Argos Medialogica‘ ook te zien vanaf 19 juni op NPO 2. [RadioWereld.NL]