Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hans Hogendoorn krijgt Ere Zilveren Reissmicrofoon

Hans Hogendoorn krijgt dit jaar de Ere Zilveren Reissmicrofoon. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt. Hogendoorn was tot eind vorig jaar de zenderstem van NPO Radio 1. Daarnaast zijn ook de genomineerden voor de Zilveren Reissmicrofoon bekendgemaakt.

Foto: Still Omroep West

In zijn inmiddels een halve eeuw beslaande audiocarrière heeft Hans Hogendoorn, het auditieve uithangbord van de NOS en Radio 1, ons geleerd wat het verschil is tussen een stemhebben en een stem zijn”, zo meldt de jury van de prijs. En daarom wordt hij beloond met deze ereprijs.

Genomineerden Zilveren Reissmicrofoon
Voor de Zilveren Reissmicrofoon zijn dit jaar genomineerd: De podcast ‘De onbekende kinderen van Kamp Westerbork (NOS)’ met Rob Trip, NPO Radio 4-presentatrice Jet Berkhout (AvroTros) en het NPO radio 1-programma ‘Bureau Buitenland’ (Vpro).

Daarnaast krijgt Kink-middagdeejay Tim op het Broek een speciale vermelding. Volgens de jury is bij Op het Broek “de kracht van radio n volle glorie te horen. Kink drijft op deze authentieke en bevlogen radiomaker die hier vast niet zijn laatste plek op de nationale radio heeft gevonden.

Vorig jaar ging De Zilveren Reissmicrofoon ging naar NRC Podcasts terwijl de Nederlandse Top 40 de Ere Reissmicrofoon won.

De jury van de Zilveren Reissmicrofoon bestaat dit jaar uit Arjan Snijders (Mediajournalist), Edwin Wendt (Freelance mediajournalist), Frederique de Jong (Presentator en podcaster Follow the Money), Miranda van Holland (Radiomaker), Paul van der Lugt (Oud-directeur RTV Utrecht), Roeland van Zeijst (Radiospecialist Broadcast Magazine) en Rutger Boxhoorn (Radiodocent Hogeschool InHolland), terwijl Vincent Bijlo (Radiorecensent NRC) voorzitter is. [RadioWereld.NL]