Alpe d’HuZes dit jaar ook live op Radio 10

Ekdom in de Morgen op Radio 10 besteed dit jaar ook veel aandacht aan de Alpe d’HuZes. Voor Radio 10 loopt presentatrice Evelien de Bruijn de berg op en probeert voor het einde van de Ekdom in de Morgen-uitzending binnen te zijn.

Foto: Marco van Ammers

Tijdens dit bijzondere event beklimmen duizenden Nederlanders in Frankrijk de beroemde bergtop Alpe d’Huez om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding.

Naast Radio 10 zullen ook Hart van Nederland en Shownieuws op SBS6 aandacht hieraan besteden. SBS6-presentator Jan Versteegh fietst mee en doet ter plaatse live verslag van de bijzondere en aangrijpende verhalen van de deelnemers.

Presentatrice Evelien de Bruijn geeft op 2 juni updates vanuit Frankrijk in verschillende uitzendingen op radio en tv, en Jan Versteegh brengt live-verslag tijdens de klim.

Op de website en Facebook-pagina van Hart van Nederland is Alpe d’HuZes via een livestream te volgen, in samenwerking met regionale omroepen. Het wordt niet live op tv uitgezonden. In de week voorafgaand, van 23 mei, besteedt ook HLF8 aandacht aan de Alpe d’HuZes.

Alpe d’HuZes
Alpe d’HuZes is een jaarlijks fiets- en loopevenement voor KWF Kankerbestrijding dat op de beroemde Franse berg Alpe d’Huez plaatsvindt. De 15de editie kon vanwege COVID-19 in 2020 en 2021 geen doorgang vinden. Onder het motto ‘opgeven is geen optie’ fietsen of lopen duizenden deelnemers de Alpe d’Huez tot zes keer op en af. Ze doen dit alleen of samen met een team. Naast de sportieve activatie hebben de deelnemers ook de uitdaging om zoveel mogelijk sponsorgeld te verzamelen en daarmee een bijdrage te leveren aan onderzoek naar kanker. Sinds 2006 heeft Alpe d’HuZes meer dan 183 miljoen euro aan sponsorgelden opgehaald. [RadioWereld.NL]

Foto: Marco van Ammers