Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bevestigd: Gijs Staverman krijgt middagshow op Radio 10, Lex Gaarthuis naar de ochtend

De geruchten gingen al even, maar nu is het officieel: Gijs Staverman gaat aan de slag bij Radio 10. Vanaf 1 juli presenteert hij de dagelijkse middagshow tussen 16 en 19 uur op de zender. Rob van Someren verhuist naar het weekend, terwijl Lex Gaarthuis vanaf 3 juni de ochtendshow gaat presenteren. Gerard Ekdom zwaait eind mei al af bij 10.

Foto: Radio 10

Staverman presenteert al ruim 30 jaar verschillende programma’s op de landelijke radio, waar hij onder andere te horen was op Veronica, Yorin, Qmusic en NPO Radio 2. Met hem haalt Radio 10 een deejay binnen met een groot hart voor – en veel kennis van muziek. Staverman sluit daarmee naadloos aan op het profiel van de zender.

Soms krijg je een kans uit 10 duizenden en dan grijp je die met beide handen aan!”, aldus Staverman. “De middagshow op Radio 10 is een avontuur waar ik vol enthousiasme voor ga. Radio 10 is een prachtig radiostation met een fantastisch dj-team en super enthousiaste luisteraars. Ik ben heel trots dat ik daar onderdeel van mag worden en ik heb er enorm veel zin in!

Op Instagram zegt hij ook: “Vanavond is Club Staverman mijn laatste uitzending op NPO Radio 2. Ik wil nu alvast alle trouwe en geweldige luisteraars bedanken voor de liefde van de afgelopen 10 jaar! En dankjewel Kro-Ncrv en NPO Radio 2 collega’s voor een onvergetelijke tijd. Vanaf deze zomer kun je mij iedere werkdag horen tussen 16:00 en 19:00 op Radio 10! Met veel muziek, vrolijkheid en het laatste nieuws sluiten we samen jouw werkdag af.”

Ochtendshow
Lex Gaarthuis verhuist naar de ochtend van 6 tot 10 uur. Vanaf 3 juni neemt hij het stokje over van Ekdom, die naar Radio Veronica vertrekt. Aanvankelijk zou hij nog tot en met juli op radio 10 te horen blijven, maar nu stopt hij dus eerder.

Gaarthuis gaat de ochtendshow samen met sidekick Luuk van den Braak en nieuwslezer Marrit de Vries maken. Laatstgenoemde komt bij Radio 538 vandaan.

Gaarthuis liet de luisteraars van Radio 10 al acht jaar geleden met het goede been uit bed stappen met zijn eigen ochtendshow ‘Goeiemorgen Lex’. Hierop volgden de shows ‘Laat Met Lex, ‘De 10 van…’ en de huidige show ‘Is Het Al Weekend’ waar Lex te horen is samen met co-host Luuk van den Braak. Ook is hij momenteel al de vaste vervanger voor de ochtendshow op Radio 10.

Ik kijk er naar uit om samen met Luuk en Marrit de Radio 10 Ochtendshow te voorzien van een lach, een stevige dosis nuchterheid én natuurlijk een enorme bak grootste hits aller tijden,” aldus Gaarthuis.

Somertijd met Rob van Someren gaat verhuizen naar het weekend. Het programma is vanaf juli iedere zaterdag en zondag te horen van 12 tot 15 uur. Of zijn verhuizing naar het weekend het gevolg is van zijn geschil over loonsverhoging is nog onduidelijk.

Wensen
Dave Minneboo, creatief directeur Radio 10: “Met deze nieuwe programmering voldoen we nog meer aan de wensen en luisterbehoefte van onze luisteraars. We willen onze luisteraars vermaken, een positieve sfeer creëren en een gevoel van verbondenheid en herkenning bieden met natuurlijk de grootste hits aller tijden en vertrouwde dj’s. Met Lex Gaarthuis in de ochtend, het onmiskenbare positieve geluid van Gijs Staverman in de middag en de grappen en grollen van Rob van Someren en zijn team van Somertijd op zaterdag en zondag, is Radio 10 iedere dag van de week het gezelligste station van Nederland!” [RadioWereld.NL]