Search
Close this search box.

Radio 10 start maandagochtend met de 80s Top 1500 (Update)

Radio 10 sluit de speciale 80s maand maart af met de 80s Top 1500. Maandagochtend (20 maart) om 8 uur gaat de lijst van start tijdens de ochtendshow met Gerard Ekdom. De 80s Top 1500 is twee weken lang te horen op Radio 10.

Vorige maand onthulde RadioWereld.NL dat Radio 10 dit jaar de gebruikelijke 80s Top 810 inruilt voor een Top 1500. De afgelopen week konden luisteraars stemmen voor de lijst.

Al drie jaar lang staat ‘Take on Me’ van A-ha op de hoogste trede van de 80’s Top 810 van Radio 10. Vorig jaar sloot George Michael met ‘Careless Whisper’ aan op twee, gevolgd door Toto met ‘Africa’. Of dat dit jaar tijdens de 80s Top 1500 weer zo is, is vrijdag 31 maart te horen tijdens de ontknoping. Maandagochtend wordt de lijst bekendgemaakt.

De 80s Top 1500 is elke dag tussen 8 en 20 uur te horen op Radio 10.

Update
‘Take On Me’ van A-ha is ook dit jaar verkozen tot grootste hit uit de jaren 80. Het is het vierde achtereenvolgende jaar dat ‘Take On Me’ de nummer één positie van de hitlijst claimt, in eerdere edities kreeg de hit ook de meeste stemmen van Radio 10-luisteraars. Het nummer ‘Careless Whisper’ van George Michael staat op nummer twee en de derde plek in de lijst is voor 80’s-klassieker ‘The Winner Takes It All’ van ABBA.

Michael Jackson heeft de meeste solo-noteringen in de ’80’s Top 1500’. Zo staan er maar liefst negentien hits van de popzanger in de hitlijst. De hoogst genoteerde plaat van Michael Jackson is ‘Billie Jean’, terug te vinden in de top tien op de achtste plaats. Madonna volgt Jackson op, telt achttien noteringen in de lijst en haar hoogste notering ‘Like A Prayer’ staat op nummer tien. Dankzij de serie Stranger Things is één van de grootste stijgers van deze editie ‘Running Up That Hill’ van Kate Bush.

Luisteraars brachten met hun stem ook een eerbetoon aan overleden artiesten. Hierdoor behaalde ‘Physical’ van Olivia Newton John positie 139 in de lijst, ‘Jamaica’ van Bobby Caldwell stijgt naar nummer 557 en ‘Flashdance… What A Feeling’ van Irene Cara eindigt dit jaar op de achtenvijftigste plek. [RadioWereld.NL]

Top 10 80s Top 1500 2023
1. A-ha – Take On Me
2. George Michael – Careless Whisper
3. ABBA – The Winner Takes It All
4. Toto – Africa
5. Golden Earring – When The Lady Smiles
6. Anita Meyer – Why Tell Me Why
7. Phil Collins – In The Air Tonight
8. Michael Jackson – Billie Jean
9. Queen – Who Wants To Live Forever
10. Madonna – Like A Prayer