Roland Snoeijer nieuwe programmadirecteur Qmusic

Qmusic benoemt Roland Snoeijer (51) per 1 juli tot nieuwe programmadirecteur van Qmusic. Snoeijer volgt daarmee de in maart vertrokken Dave Minneboo op en gaat leiding geven aan het programma-team van de zender. Ook neemt hij plaats in de directie. Momenteel is Snoeijer nog radio director van Radio 10, waar hij sinds 2013 de scepter zwaait. Tot zijn komst blijft Iwan Reuvekamp Qmusic tijdelijk leiden.

Foto: Qmusic

Robert Bernink, algemeen directeur Qmusic: “Met Roland hebben we een programmadirecteur in huis met een schat aan ervaring en een heldere visie. De afgelopen tijd wist hij Radio 10 als een sterk merk neer te zetten en bijzondere resultaten te behalen. We kijken ernaar uit om onder zijn leiding het marktleiderschap verder te verstevigen.

Roland Snoeijer: “De kracht van Qmusic zit in de inspirerende club van creatieve en bevlogen radiomakers met grote ambities. Ik ben heel blij dat ik onderdeel ga uitmaken van het team. Ook verheug ik me erop om de toekomst van Qmusic in het radiolandschap uit te stippelen en mooie nieuwe plannen te maken voor het radioportfolio van DPG Media.

Snoeijer was de afgelopen negen jaar programmadirecteur bij Radio 10 en wist de marktaandelen van deze zender ruim te laten verdrievoudigen. Ook was Snoeijer programmadirecteur bij 100%NL. Daarvoor was hij onder andere werkzaam in verschillende functies bij Radio Veronica, NPO Radio 2 en RTL Nederland. Momenteel is Snoeijer ook nog de stationvoice van Radio 10. [RadioWereld.NL]